boluje od TEŠKE BOLESTI

Voditeljka Dnevnika u potresnoj ispovesti otkrila da se bori sa RAKOM DOJKE: Sa hemoterapijom MOŽE da se ŽIVI! (VIDEO)

0

Voditeljka Javnog servisa Ivona Pantelić otkrila je u martu ove godine da boluje od kancera dojke, nakon čega je operisana na Institutu za onkologiju.

foto: screenshot
foto: screenshot

Ona je javno saopštila da je uz pomoć mobilnog mamografa saznala da boluje od teške bolesti i apelovala na žene da odu da se preventivno pregledaju.

 

Ivona trenutno ide na hemoterapiju i dobro se oseća, a na konferenciji koja je organizovana u okviru kampanje "Rak je izlečiv" ispričala je kako izgledala njena borba sa opakom bolešću.

 

- Svi me znate kao voditeljku Dnevnika. Danas nisam ovde u svojstvu voditeljke, već pacijentkinje - rekla je Ivona Pantelić na početku svog obraćanja na konferenciji za medije kampanje „Rak je izlečiv“, koja je održana u Galeriji RTS-a.

 

Istakla je da dijagnoza ne znači i smrtnu presudu i da je najvažnije otkriti bolest na vreme.

 

- Imala sam sreće i zahvalna sam što su moje koleginice iz RTS-a bile uporne da odem, da iskoristim mogućnost i obavim preventivni pregled – jer je zbog nacionalne kampanje protiv raka, koju vodi RTS, mobilni mamograf bio u martu ovde, ispred naše zgrade u Aberdarevoj - navela je Pantelićeva.

 

Ivona je navela je nakon pregleda u mamografu upućena na kontrolni ultrazvuk, koji je pokazao da ima rak dojke, a da se nakon toga podvrgla operaciji i sada prima hemoterapiju.

 

- Sa hemoterapijom može da se živi - istakla je voditeljka, pozivajući sve žene da izdvoje vreme, priključe se akciji i obave preventivni pregled.

 

 

 

 

makonda-tracker