skromni momak velikog srca

UVEK U NAŠIM SRCIMA: Jedanaest godina kako nas je napustio Toše Proeski

0

Svi se na svoj način prisećaju čoveka i pevača anđeoskog glasa, koji je svojim ljudskim i muzičkim delima ostavio neizbrisivi trag. Njegovi sugrađani u Kruševu, kao i brojni obožavaoci, obići će poslednje počivalište makedonskog slavuja.

foto: Hit Records Promo
foto: Hit Records Promo

Ni za života, ni danas, ne postoji čovjek koji za Tošeta Proeskog nije imao samo pohvale. Njegove reči, ‘Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome’, ostaće zauvek urezane u srcima svih koji su ga lično poznavali, te brojnih obožavalaca i poštovalaca, koji su ga zavoleli kroz njegovo muzičko delovanje.

 

Tradicionalno, fanovi su i ove godine uoči godišnjice pripremili brojna događanja u spomen na Tošeta. U Zagrebu je održano dobrovoljno davanje krvi, kojem su se odazvali svi oni koji poštuju i čuvaju uspomenu na pevača, ali i napravili humani gest, baš onako kako je Toše i sam činio.

 

U nedelju je iz Nove Gradiške krenuo maraton prema Kruševu, a dolazak maratonaca na poslednje počivalište Tošeta Proeskog, na Gumenj, očekuje se danas tokom dana.

 

I danas, jedananest dugih godina kasnije Tošetove reči, ‘Ve Sakam Site’ (Sve vas volim), pokazuju koliko je veliko srce imao skromni mladić, koji je svojim delima uvek nesebično pomogao onima kojima je bilo najpotrebnije.

 

 

makonda-tracker