Dejan Jelača: Moj američki san

Glumac i voditelj TV Art Dejan Jelača otkriva kako je izgradio karijeru radio voditelja i manekena zahvaljujući kojoj je sa brojnim svetskim zvezdama poput Adrijane Lime i Hajdi Klum ostvario prijateljski odnos
0
1 / 6 Foto: Privatna Arhiva

Poput scenarija holivudskih blokbastera život Dejana Jelače (32), autora i voditelja emisije 30 minuta na TV Art, poprimio je sasvim novu dimenziju kada je pre više od osam godina otputovao u turistički obilazak Njujorka. Sticajem okolnosti ovaj diplomirani glumac Akademije umetnosti u Beogradu počeo je da radi na radiju NBC u Njujorku, a ovaj posao mu je otvorio vrata za nove poslovne poduhvate. Ubrzo je uplovio i u manekenske vode koje su mu donele prijateljstva sa nekim najpoznatijim zvezdama svetskog šoubiznisa. Iako je u Americi za kratko vreme uspeo da izgradi zavidnu karijeru, ne odustaje od rada u Srbiji.  

- Predstavljajući predstavu Korlioan koju sam igrao u KPGT-u gostovao sam u raznim televizijskim emisijama, a jedna od njih bila je i TV Art. Na preporuku novinarke čiji sam bio gost, počeo sam da radim emisiju Četvrti zid koja se bavila pozorištem. Tri godine sam uređivao i vodio ovaj program, a onda je 2003. godine usledio turistički odlazak u Njujork, grad koji me je oduvek fascinirao. Tamo sam sreo stare prijatelje iz Londona, a oni su mi otkrili da je u toku audicija na radiju NBC koji traži glas za sinhronizaciju emisija za istočnu Evropu. Prijavio sam se, audicija je urađena telefonskim putem, dobio sam posao i već nekoliko dana nakon toga potpisao ugovor. Uporedo sa tim, počeo sam da idem na audicije za filmove i pozorišta, bio sam deo ansambla u tri predstave na Brodveju, a počeo sam da radim i kao model za reklamne kampanje zahvaljujući agenciji Internation agency for acting and modeling - otkriva Dejan kome je posao u modnoj industriji doneo poznanstva sa slavnim manekenkama poput Adrijane Lime.

- Tokom jednog fotografisanja upoznao sam Limu, a onda smo vremenom počeli sve češće da se viđamo, a na kraju i da se družimo. Oduševila me je svojom prirodnošću i neposrednošću. Tokom jednog našeg zajedničkog izlaska htela je da me upozna sa svojim tadašnjim dečkom Markom Jarićem, a kada sam ga video, učinio mi se poznat i tek pošto mi je rekla da je i on iz Srbije shvatio sam da je to naš Jarić. Pozdravio sam ga sa tri prsta i odmah je shvatio odakle sam - govori kroz smeh voditelj koji je uspeo da ostvari i drugarski odnos sa manekenkom Hajdi Klum i njenim suprugom, slavnim muzičarem Silom.

- Prošle godine sam Noć veštica proslavio na velikoj žurki koju su Hajdi i Sil organizovali u jednom hotelu. Iako su velike zvezde, to se na osnovu njihovog ponašanja nikada ne bi moglo zaključiti. Hajdi voli da se zabavlja i šali, a siguran sam da su Sil i ona jedan od najskladnijih parova koje sam upoznao. Odličan odnos sam izgradio i sa manekenkom Mirandom Ker, a upoznao sam i njenog muža, glumca Orlanda Bluma - kaže Jelača koji ne krije da se život u Srbiji i Americi ne može porediti.

- Organizovao sam svoje vreme tako da šest meseci provodim u Njujorku, a šest meseci u Srbiji. Prija mi atmosfera i nepredvidivost života kod nas, za razliku od Njujorka gde ukoliko želite da popijete kafu sa drugarima morate da im se najavite sedam dana unapred. Po profesiji sam glumac i mislim da se u svom poslu mogu dokazati samo na našem području jer naš jezik nosi neku posebnu emociju. Što se tiče mog rada na TV Art, od početka sam imao slobodu u uređivanju svoje emisije, što mi izuzetno znači i razlog je više što radim tamo - završava Jelača koji je u seriji Priđi bliže koja se trenutno reprizira na RTS-u ostvario važnu rolu.

Danilo Mašojević

makonda-tracker