Saša Matić: Ponosan sam na svoje tri dame

Folk pevač Saša Matić objašnjava zbog čega on i njegova supruga Anđelija još ne žure sa proširenjem porodice i priča o tome na koji način neguje svoju osmogodišnju bračnu zajednicu
0
1 / 2 Foto: Story Press

Budući da je zbog objavljivanja albuma Nezaboravne na koji je uvrstio deset izvornih numera često odsustvovao od kuće, folk pevač Saša Matić (32) poslednjih nekoliko nedelja ne odvaja se od svoje supruge Anđelije (35) i njihovih naslednica Aleksandre (7) i Tare (3,5). Kako bi nadoknadili propuštene trenutke, muzičar i njegove najmilije dame zajedno su uživali u prazničnoj čaroliji, a potom i u prvom zimskom raspustu njegove starije ćerkice koja je prošle jeseni krenula u prvi razred osnovne škole.

- Moje devojčice su sjajne i slobodno mogu da kažem lepo vaspitane - ističe ponosni tata koji se svojski stara da njegova deca  pravilno odrastaju.

- Starija ćerka Aleksandra pošla je u prvi razred osnovne škole, a iako smo mislili da će joj biti teško, odlično se uklopila i prihvatila nove obaveze. Ujutru se budi čim je pozovemo i odmah se sprema za školu. Na vreme radi domaće zadatke, priprema knjige i veoma je odgovorna. Pomažem joj oko srpskog jezika i književnosti, istorije i muzičkog, a još na početku sam joj rekao da joj ne mogu  pomagati oko matematike, a kasnije fizike i hemije. Za tu vrstu pomoći je zadužena moja supruga jer sam ja u toku školovanja bio veoma loš u prirodnim naukama. Mnogo mi je drago što je Aleksandra odlučila da upiše muzičku školu, trenutno je u pripremnom odeljenju pa ćemo na jesen videti koji će instrument izabrati. Malena Tara je živahno dete i u pravom smislu te reči uživa u odrastanju. Još je bezbrižna, ide u vrtić koji obožava i druži se sa vršnjacima - objašnjava muzičar koji je baš kao i njegova draga potpuno posvećen odrastanju svojih mezimica, zbog čega se još ne opterećuju proširenjem porodice. A kako porodica ne bi ispaštala zbog  njegovih obaveza, on ih je podržao da odu na zimovanje na Kopaonik bez njega, pošto on zbog promovisanja novog albuma nije mogao da im pravi društvo.

- Radio sam na albumu više od dve godine veoma studiozno i, iskren da budem, jedva sam čekao da ga objavim. Veoma sam ponosan na sve pesme koje smo snimili. To mi je velika životna satisfakcija jer sam snimio stare narodne pesme koje volim da slušam i privatno. Drago mi je što me kolege i prijatelji zovu da mi kažu da im se album dopada. Ubrzo planiram da počnem snimanje pesama za šesti album i velika mi je želja da organizujem solistički koncert u Beogradu, a voleo bih da to bude u Areni - iskren je Saša koji pored uspeha na poslovnom planu već osam godina brižno neguje i svoju bračnu zajednicu.

- Godišnjicu braka nismo obeležavali na spektakularan način, nego romantičnom večerom u jednom prestoničkom restoranu. S obzirom na to da je moj posao veoma zahtevan što se tiče putovanja i odsustvovanja od kuće, nailazim na najviše razumevanja od supruge. Dobro se trpimo, ona mene i ja nju i to je uspeh za srećan brak - kroz osmeh zaključuje pevač.

Ksenija Konić

makonda-tracker