posetite!

Otvorena knjiga žalosti u Jugoslovenskoj kinoteci za sve one koji žele da velikoj Mileni napišu poslednje zbogom!

0


Sve projekcije u Kinoteci, kao i obilazak, u maju ove godine otvorenog legata Milene Dravić i Dragana Nikolića, su besplatne.

foto: Profimedia

Jugoslovenska kinoteka uvodi vanredne projekcije filmova Milene Dravić.
Danas, 14. oktobra u 18 časova u svečanoj Sali Jugoslovenske kinoteke, u Uzun Mirkovoj 1, publika će moći da pogleda film WR Misterije organizma, Dušana Makavejeva iz 1971. godine.


Sutra, 15. oktobra u 18 časova, gledaoci će moći da pogledaju film Prekobrojna, Branka Bauera iz 1962, a u 20:30 film Poseban tretman, Gorana Paskaljevića iz 1980. godine za koji je Milena nagrađena na filmskom festivalu u Kanu.


Sve projekcije u Kinoteci, kao i obilazak, u maju ove godine otvorenog legata Milene Dravić i Dragana Nikolića, su besplatne.

 

foto: Printscreen/Instagram

Od 1. – 5. novembra u Kinoteci će biti upriličena velika retrospektiva filmova u kojima je Milena ostvarila nezaboravne uloge, među kojima su: Vrata ostaju otvorena, Čovek nije tica, Hasanaginica, Devojka, Rondo, Nije lako sa muškarcima, Sutjeska i mnogi drugi.


Knjiga žalosti biće otvorena u Jugoslovenskoj kinoteci, večeras od 18 časova, pred početak projekcije filma WR Misterije organizma.
Svi zainteresovani moći će da se upišu u knjigu žalosti u Jugoslovenskoj kinoteci, svakog dana od 8 časova ujutru do 22 časa, do petka, 19. oktobra do 22 časa.


Nakon petka knjiga žalosti postaće sastavni deo zbirke legata Milene Dravić i Dragana Nikolića u Jugoslovenskoj kinoteci.

makonda-tracker