Jelena i Bane Tomašević: Naš tim iz snova

Strast koja ih je spojila pri prvom susretu, Jelena Ivanović i Branislav - Bane Tomašević ubrzo su krunisali brakom, a sinovi Dušan i Bogdan koji su rođeni istog dana s dve godine razlike savršeno su im oplemenili odnos
8
1 / 3 Foto: Ivan Dobričić

Kada je pre nepunih šest godina glumac Branislav - Bane Tomašević (32) preko zajedničkih prijatelja u Njujorku upoznao modnog skauta Jelenu Ivanović (33) znao je da je sreo ženu svog života. Njih dvoje su uprkos ogromnoj fizičkoj razdvojenosti uspeli da izgrade divnu vezu koja se završila brakom. Krunu njihove ljubavi predstavlja rođenje naslednika i to na isti dan, 6. marta, s tim što je Dušan rođen pre četiri, a mlađi Bogdan pre dve godine.

- Dušan je sa nepune dve godine dobro govorio i mnogo toga razumeo. Bio je oduševljen saznanjem da će dobiti brata, pa mi je često mazio i ljubio stomak. Kada je došao dan da se vratim iz porodilišta, tražio je od bake da mami kupi čokoladu. Veoma se obradovao bratu i pomagao nam je prilikom kupanja i menjanja pelena. Ljubomoru je ispoljavao tek kada bi mu brat uzeo igračke. Lepo se slažu, a i Bogdan svoju ljubav prema Dušanu pokazuje tako što mu se zaleti u zagrljaj, a onda ga čvrsto stegne i ne pušta - opisuje Jelena, dok Bane ističe da su mališani nasledili dosta od oba svoja roditelja.

- Još su mali da bih mogao da govorim o njihovim karakterima i fizičkoj sličnosti, ali u njima vidim dobar miks Jelene i sebe. Ipak, mogao bih da kažem da Dušan liči na mene, a misli i postupa kao Jelena, dok Bogdan više fizički podseća na Jelenu, a reaguje poput mene. Njih dvojica su promenili moj pristup obavezama jer sam postao odgovorniji i motivisaniji za život. Ipak, kada zatreba, umem da budem i strog mada se trudim da budem pažljiv, posvećen i brižan. Pošto kažu da se do treće godine deci formira ličnost, vodim računa da ne preteram u strogosti, pa dosta vremena provodim sa njima i vaspitavam ih kroz razgovor i igru - kaže glumac koji svojoj supruzi svakodnevno pomaže oko sinova.

- Bane mi je velika podrška i odlično se snalazi u ulozi roditelja. On je od prvog dana želeo decu i zaista uživa u njihovom odrastanju. Mi smo pravi tim i taj osećaj nam je oboma podjednako važan. Ta njegova posvećenost deci i meni čini me jačom i kompletnijom i daje mi snagu da se izborim sa svim obavezama. Sve ono o čemu sam maštala ostvarilo mi se, ali ne kako sam zamišljala, već je ispalo i bolje. Kao devojka videla sam sebe uz devojčicu, ali se ispostavilo da su dečaci fenomenalni, a odnos majke i sinova predivan - otkriva Jelena, dok Bane još pamti magiju kojom ga je opčinila.

- Prvo što sam primetio bila je njena lepota, a zatim me je osvajala svojim stavovima, mudrošću, duhovnošću, toplinom, ljubavlju, vaspitanjem, vrednoćom... Već pri prvom susretu osetili smo onu čudnu energiju koja vas obuzme kada sretnete nekoga ko je zaista za vas - ističe Bane koga je posebno oduševio Jelenin stav da zbog porodice inostranu karijeru ostavi po strani i započne posao u Srbiji.

- Posle deset godina profesionalnog manekenstva na koje se nadovezalo još osam godina rada u svetskoj modnoj agenciji Women, iz Pariza sam se preselila u Beograd kada sam bila u sedmom mesecu trudnoće sa Dušanom. Za zajednički život izabrali smo Beograd kao sredinu koja bi pomirila potrebe dece i naših profesija. U Srbiji sam oformila modnu agenciju International Scouting Office - kaže Jelena.

Moni Marković

makonda-tracker