Ko su takmičari na nacionalnom izboru za Eurosong

2
Na ovogodišnjem izboru nacionalnog predstavnika na Pesmi Evrovizije, nadmetaće se grupa Breeze sa pesmom Ring, ring, ring kompozitora Kornelija Kovača, mlada pevačica Nina koja će izvesti pesmu Čaroban Kristine Kovač i Aleksandra Kovač sa pesmom Idemo dalje, č

Takmičarske kompozicije biće premijerno izvedene 26. februara u emisiji Pesma za Evropu. U direktnom prenosu iz RTS studija u Košutnjaku, gledaoci širom sveta takmičenje će moći da prate na Prvom programu RTS-a od 21 časova, kao i na RTS Satelit, na sajtu www.rts.rs i na zvaničnom evrovizijskom sajtu.

Radio-televizija Srbije i ove godine gledaocima je omogućila da učestvuju u izboru srpskog predstavnika na Eurosongu. Pobednik će biti izabran SMS glasovima publike, tokom trajanja emisije. Sa jednog broja telefona moguće je poslati do deset poruka.

Takmičenje Pesma Evrovizije 2011 održaće se u Dizeldorfu (Nemačka) od 10. do 14. maja. Srbija nastupa u prvom polufinalu, 10. maja.

Biografije izvođača:

Grupa Breeze izvodiće pesmu Kornelija Kovača pod nazivom Ring, ring, ring. Tekst i aranžman potpisuju Aleksandar Eraković, Damjan Dašić  i Marko Ćalić. Bend čine: Aleksandar Eraković (gitara i bas), Radovan Spasojević (gitara i glas), Marko Ćalić (bas i glas), Damjan Dašić ( bubanj i glas), Nikola Dunđerović (gitara i glas). Breeze postoji pet godina, a 2010. su snimili prvi singl Uhvati zrak koji je ubrzo zauzeo prva mesta na televizijskim i radio top listama.

Nina će predstaviti kompoziciju Kristine Kovač pod nazivom Čaroban. Dvadesetjednogodišnja Nina je vokalni izvođač od detinjstva, višestruki pobednik takmičenja Dečijeg kulturnog centra Zlatna sirena i FEDEMUS, učesnik brojnih muzičkih festivala u zemlji i regionu. Nina je frontmen benda Legal Sex Department. Tekst i muzika:, aranžman:  Kristina Kovač i Ante Gelo.

Aleksandra Kovač će izvesti pesmu Idemo dalje. Aleksandara je pesmu komponovala na tekst svoje majke Spomenke Kovač, a aranžman su uradili Aleksandar Filipović, Roman Goršek i Aleksandra Kovač.

 

Poslušajte kako pevaju ovogodišnji takmičari:

 

makonda-tracker