otvorila dušu

Lepa Brena otvoreno o najtežim trenucima: Preživela sam OTMICU DETETA, posle toga se više NIČEGA NE BOJIM!

1

U susret 35. godišnjici karijere, popularna pevačica prisetila se trenutaka koji su obeležili njen život, a kojih se nerado seća

foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Brena je, naime, pre osamnaest godina preživela otmicu sina Stefana, a ovih teških momenata i danas se nerado seća.

 

- Mislim da sam sve svoje strahove doživela onda kad je trebalo. Moja prva tema datira iz petog razreda osnovne škole, kad sam morala da pevam i kada sam premrla od straha. Sa prvom pobedom, moji strahovi su nestali. Naime, ja sam žena koja je prošla raspad Jugoslavije i otmicu deteta, posle toga više se ničega ne bojim. Imala sam dve veoma ozbiljne tromboze, tako da ne bih o tim šok stvarima. Zadužena sam da ljude činim srećnima i obradujem ih nekim lepim vestima, tako da o tom strahu nema nikakvog govora - rekla je Lepa Brena za "Kurir".

 

Podsetimo, ovo traumatično iskustvo pevačica je doživela 23. novembra 2000. godine. Stefan je navodno krenuo sa majkom kod frizera, ali se vratio kući po rolere. Kad je izašao, otmičari su ga zgrabili i ugurali u svoj automobil. Otad mu se izgubio svaki trag.

 

foto: Vladimir Šporčić

Brena i Boba pet dana nisu znali gde je i da li im je dete živo. Nakon pet dana konačno je stigla poruka u kojoj su otmičari naveli da Stefanu neće nauditi dok god su oni korektni prema njima, a zatim su dali instrukcije i naložili Breni i Bobi da u roku od dva dana prikupe 2,5 miliona maraka ukoliko žele da vide ponovo svog sina živog.

 

Preplašeni roditelji poslušali su njihove instrukcije i odneli novac na dogovorenu lokaciju, a zatim konačno preuzeli dete.

 

Nakon ovog traumatičnog događaja porodica je otputovala na Floridu, kako bi pokušali da nastave sa normalnim životom. Monstrumi koji su oteli tada osmogodišnjeg Stefana nikada nisu identifikovani.

 

 

makonda-tracker