Šon Pen dobio nagradu za humanitarnu akciju na Haitiju

0
Kompanija Opel predstavila je Projekat Zemlja na festivalu Peace Gala 2011, koji podržava filmske radove koji se bave globalnim, humanitarnim i problemima životne sredine, a žiri je glavnu nagradu dodelio holivudskom glumcu Šonu Penu

Projekat Zemlja će podržavati studente koji se bave naučnim radom, a koji su pokazali izuzetno interesovanje i brigu za životinje, ljude i životnu sredinu. Posle festivalske večeri, međunarodni žiri u kojem se našla i glumica Nastasja Kinski i predstavnik za socijalna prava Bjanka Džeger, dodelio je nagrade filmovima i stvaraocima u više različitih kategorija. Jedan od ovogodišnjih pobednika je i dvostruki oskarovac Šon Pen, koji je dobio nagradu Peace Honorary Award zbog njegovih humanitarnih dela i akcija na Haitiju posle zemljotresa koji je zadesio ovu zemlju u prvoj polovini 2010. godine.

U ime Opela, Alen Viser je dodelio Međunarodnu nagradu za zeleni film za natprosečne rezultate i posvećenost podizanju ekološke svesti. Nominovani za ovu nagradu su bili filmovi: Poruka od Pandore Džejmsa Kameruna i Putovanje Džejn Lorenca Knauera.

Opel je obezbedio i prevoz za VIP zvanice sa Opel Ampera elektromobilom i 20 modela Insignije eco-FLEXa. Gala veče održano je u istorijskoj Koncertnoj dvorani u Berlinu.

makonda-tracker