poludeli svet

ISPRAVKA: Na fotografijama koje su NASMEJALE svet NISU članovi kraljevske porodice, već njihovi - DVOJNICI!

1

Ispravljamo klikbejt vest o fotografkinji Alison Džekson, koja snima fotografije sa dvojnicima članova kraljevske porodice.

foto: Profimedia

ISPRAVKA: Na portalu Glossy je objavljena klikbejt pod naslovom "NIKO NIJE SMEO DA ZNA! Kejt Midlton se porađa, princ Hari u zečjem kostimu, Elizabeta II luduje sa Trampom! (FOTO)", koja navodi čitaoce da pogrešno veruiju da su na fotografijama navedene scene, iako su u pitanju dubleri u okviru umetničkog projekta.

 

Prema analizi portala Raskrinkavanje.ba, utvrđeno je da smo navodne fotografije predstavili kao stvarne iako su na njima dvojnici članova britanske kraljevske porodice.

 

Slavna i višestruko nagrađivana fotografkinja Alison Džekson poznata je po svojim umetničkim radovima u kojima se bavi kultom slavnih ličnosti.  Reč je o fotografijama na kojima kao modele koristi dvojnike svetskih zvezda, a koje prikazuje u potpuno neočekivanim situacijama.

 

Prvu seriju fotografija napravila je davne '99. godine, a na njima su se tada našli dvojnici Lejdi Di i Dodi Al Fajed, a sa njima i "njihovo dete".

 

Iako je u svojoj bogatoj karijeri uradila brojne fotografije sa dublerima slavnih zvezda poput Eltona Džona, Dejvida Bekama i brojnih američkih političara, čini se da ipak najviše uživa u snimanju sa "članovima" kraljevske porodice.

 

Alison je ovog puta odlučila da prikaže upravo dvojnike članova britanske kraljevske porodice i to u potpuno netipičnim situacijama za njih - tako su se među njenim fotografijama našle one na kojima možemo videti navodni porođaj Kejt Midlton, momačko veče princa  Vilijama, praznična porodična okupljanja, i brojne druge situacije koje su nasmejale svetsku javnost.

 

Dakle, nema nikakve sumnje da na fotografijama nisu članovi britanske kraljevske porodice već njihovi dvojnici, pa fotografije nisu bile skrivene i nije slučaj da "niko za njih nije smeo da zna".

 

 

porođaj Kejt midlton
porođaj Kejt midltonfoto: Profimedia

 

 

Princ Hari u zečjem kostimu
Princ Hari u zečjem kostimufoto: Profimedia

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alison Jackson (@alisonjacksonartist) on

 

 

porodično kupanje
porodično kupanjefoto: Profimedia

 

 

 

makonda-tracker