Ana Ivanović: Želim da zaustavimo nasilje u školama

0
Srpska teniserka Ana Ivanović ove nedelje govorila je za Gulf News u Ujedinjenim Arapskim Emiratima o svojoj ulozi UNICEF ambasadora za Srbiju, otkriviši da joj je veoma važno što može nešto da učini za svoju zemlju
Foto: www.anaivanovic.com
Foto: www.anaivanovic.com

Bivša prva teniserka sveta Ana Ivanović se nada da će moći da posveti još vremena svojoj ulozi nacionalnog ambasadora UNICEF-a za Srbiju.

- Imala sam sreću da mi je tenis otvorio mnoga vrata i prilike, i ovo je samo jedan od načina na koji mogu da se nekako odužim društvu. To je jako važna stvar u mom životu - rekla je Ivanovićeva o svom postavljenju na mesto na kome je od septembra 2007. godine.

Inače Ivanovićevoj se obratio UNICEF i ponudio joj mogućnost da postane deo njihove inicijative za zaštitu dece u osnovnim školama u Srbiji.

Druge značajne ličnosti koje su se pridružile Ivanovićevoj kao ambasadori bili su teniserka Jelena Janković, bivša košarkaška zvezda i trener Aleksandar Đorđević i filmski režiser Emir Kusturica, dvostruki dobitnik Zlatne palme u Kanu.

- Moram da priznam da nisam mogla mnogo vremena da posvetim projektu, zbog angažovanja oko svoje karijere. Ali svaki put kad vidim priliku da dam svoj doprinos i provedem vreme sa decom, trudim se da to i uradim - rekla je Ivanovićeva.

Srpkinja, koja je najviše uključena u UNICEF-ov program Škola bez nasilja, upoznaje decu iz osnovnih škola koja su uvek u opasnosti da budu izložena nekom obliku nasilja.

- Uglavnom je to zlostavljanje, fizičko ili psihičko, i to može da ima veliki uticaj na mlade ljude. Nasilje u školama je jako veliki problem, i u Srbiji više od 62 odsto dece trpi neku formu nasilja, i mi pokušavamo to da zaustavimo - rekla je Ivanovićeva.

- Ovo je velika nagrada za mene, i iskreno se nadam da ću u budućnosti dobiti još takvih prilika da se obratim i deci u srednjim školama - rekla je Ana, a prenosi njen oficijelni sajt.

 

makonda-tracker