pobedila i uspela

Nekada samo 100 maraka u džepu a danas broji MILIJARDE: Prva miss Jugoslavije sa tri tutule priseća se BOLNIH USPOMENA starih 20 godina! (FOTO)

1

Jelena Jakovljević, koja se udala za šeika, pobedila je na izboru za mis 1998. godine.

foto: Instagram

Posle mnogo godina Jelena je napisala svoju potresnu priču.

 

"Upravo sam završila prvu rundu plakanja kada je nastala ova fotografija. Septembar 1998. godine... Kao da je bilo juče. Dok sam bila na sceni, u publici je bio samo moj otac. Moja majka, kao i brat sedeli su u predvorju, ispred vrata dvorane. U tom trenutku sve što smo imali na našem bankovnom računu bilo je 100 nemačkih maraka. To je bilo dovoljno samo za jednu kartu koja se kupuje", napisala je Jelena.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jelena Bin Drai (@jelenabindrai) on

Otišla sa tamo odlučna da pobedim. Usledila je porka da sam Mis Interneta, kao i mis fotogeničnosti, bila sam sigurna da je to to. Izgubila sam nadu i nisam razmšljala ni sekund da ću biti prva Mis Jugoslavije u istoriji naše zemlje koja će nositi tri titule na jednom takmičenju. I nisam plakala jer sam pobedila i postala gospođica Jugoslavije koja nosi tri titule, već sam plakala jer sam sa bine videla moju majku i brata kako im obezbeđenje ne da da vide sa vrata barem moju krunu. To mi je slomilo srce", napisala je Jelena.

 

"Te noći kada smo stigli u naš grad Žabalj, ponovo sam plakala. Moj nastavnik srpskog je napravio ogorman plakat i okačio ga nasred centra. Pisalo je: "U ovom gradu živi mis Jugoslavije". Život je pun iznenađenja i Bog ima plan za svakog od nas. Svakodnevno mu zahvaljujem za sve što je izabrao za mene u ovom životu. Važno je da nikada ne izgubite. Ili pobedite ili naučite".

 

foto: Privatna Arhiva

 

Podsetimo, Jelena se udata za šeika Saida bin Draijem i žive u Emiratima. Imaju troje dece, ćerku Asju i sinove Hamdana i Hilala. Njihovo bogatstvo se procenjuje na 2 milijarde dolara.

 

 

makonda-tracker