Aleksandra Radović: Podrška deci oboleloj od raka

0
Centralni događaj obeležavanja Svetskog dana dece obolele od raka, u organizaciji NURDOR-a, održaće se u utorak 15. februara u Delta Cityju, sa početkom u 13 časova, a u zabavnom programu učestvuju pevačica Aleksandra Radović i hor Horislavci
Foto: Petar Đorđević
Foto: Petar Đorđević

Tim povodom biće organizovana i akcija prikupljanja novčanih sredstava za projekat psiho-socijalne pomoći roditeljima i deci oboleloj od raka, prodajom malih liciderskih srca po ceni od najmanje 100 dinara. Ovaj projekat biće sproveden u 5 hemato-onkoloških odeljenja u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Istaknute javne ličnosti, među kojima su Vlado Georgijev, Biljana Cincarević, Branislav Trifunović, Aleksa Jelić, Dragoljub Đuričić, Ana Franić, Jelena Galonić - Zana, Ivon Jafali, Inspektor Blaža, Bojana Stefanović, Miloš Milovanović, Miloš Maksimović, Voja Nedeljković, Bojana Ordinačev i drugi su pozvani da dođu i ostave svoju ličnu poruku podrške mališanima koji se leče od raka, na velikim srcima, koja će nakon toga odneti u bolnice.

Za svako dečje odeljenje namenjeno je jedno veliko srce. Cilj je da se na svakom srcu skupi po 1.000 poruka podrške jer prema japanskoj legendi, bolesnik će ozdraviti kada dobije ovoliki broj toplih pozdrava.

Cilj akcije je edukacija šire javnosti i povećanje nivoa svesti društvene zajednice o problematici raka kod dece, te poboljšanje uslova lečenja i rehabilitacije obolele dece, kao i pružanje moralne i materijalne pomoći deci i njihovim porodicama.

 

makonda-tracker