Aleksandra Radović: Svaka žrtva zarad ćerke vredi

Pevačica Aleksandra Radović priča na koji način uspeva da uskladi profesionalne i privatne obaveze i ističe na kakve je sve žrtve spremna samo da njena naslednica Nina ne bi trpela zbog mamine karijere
0
1 / 4 Foto: Petar Đorđević

Popularnoj pevačici Aleksandri Radović (36) mnogobrojni poslovni angažmani sve češća iziskuju odsustva iz toplog porodičnog doma, gde provodi vreme sa svojom sedmomesečnom mezimicom Ninom. Iako su putovanja sve češća, ova umetnica trudi se da njena ćerkica ne oseti mamino odsustvo, a tako je bilo i pre dve nedelje kada je otišla u Sarajevu, gde je zajedno sa Ninom Badrić (38), Karolinom Gočevom (30) i Mayom Sar (29) održala veliki humanitarni koncert čiji je prihod namenjen za prevenciju i rano otkrivanje raka grlića materice. Četiri pop pevačice zajedno su uživo otpevale naslovnu numeru ove akcije Moj je život, moja pjesma u dvorani Bosanskog kulturnog centra u prestonici Bosne i Hercegovine.

- U Sarajevu je bilo divno i sve četiri smo prezadovoljne. Publika je odlično reagovala, sve vreme su pevali zajedno s nama. Veoma lepo su prihvatili numeru Moj je život, moja pjesma, koja se stalno može čuti na radio-stanicama i televiziji. Dobile smo i plakete Internacionalne humanističke lige i to, kako su oni napisali, kao prvim estradnim umetnicama u istoriji dodele ovih zahvalnica – otkriva Aleksandra koja je svesna činjenice da je veoma važno edukovati žene u cilju prevencije raka grlića materice.

- Meni je zdravlje uvek na prvom mestu, tako da sam vrlo svesna koliko je bitno da kontinuirano vodim računa o stanju svog organizma. Potrebno je uticati na žene koje misle da će zauvek biti zdrave, da se njima ništa ne može desiti i da se ružne stvari dešavaju samo nekim drugim ljudima. Pokušali smo da takvima uputimo apel jer je uznemiravajuća činjenica da postoje žene koje po deset, petnaest godina nisu otišle na pregled kod ginekologa. Najvažnije je podići nivo svesti i dati podršku bolesnicama koje imaju karcinom grlića materice. U Sarajevu sam imala priliku da se družim sa ženama koje imaju ovu bolest, pošto se do sada privatno nisam susretala s osobama koje se bore s ovim problemom. Drugačije je kada pričate s tim ženama jer to onda drugačije doživljavate. Želim da apelujem na sve žene da odu kod ginekologa - govori pevačica koja je iskoristila kratku posetu Bosni i Hercegovini i za druženje sa svojim koleginicama.

- Nažalost, nismo imale vremena za obilazak Sarajeva, ali nakon koncerta otišle smo na zajedničku večeru. Odlično smo se provele i ostale smo do ranih jutarnjih časova. Uživale smo u odličnoj hrani i piću i iskoristile priliku da obavimo male ženske razgovore jer su retke prilike kada smo sve četiri zajedno na okupu, pa nam je veče proteklo u smehu i druženju – kaže Aleksandra koja ne dozvoljava da njene poslovne obaveze utiču na vreme koje provodi sa ćerkom Ninom.

- U poslednje vreme često putujem, ali trudim se da, kad god to mogu, iz Beograda odlazim poslednjim letom, a vraćam se onim prvim, jutarnjim. Nina me ne vidi najduže dvadeset i četiri sata jer kada idem na gostovanja, ne ostajem da spavam ukoliko ne moram. Radije putujem nekoliko sati duže, ali se vraćam da budem s njom. Uspevam da uskladim sve obaveze, ali mnogo je manje spavanja nego ranije i više umora. Ipak, to je vredno svake žrtve. Moj mali ritual je da joj iz svakog mesta donosim neki poklon ili suvenir – iskrena je umetnica. 

Danilo Mašojević

makonda-tracker