Srđan Čolić: Očinstvo me je naučilo da volim

Snagu i želju da se vrati na scenu muzičar Srđan Čolić pronašao je u neizmernoj porodičnoj sreći kojoj doprinose njegova supruga Eva i dvogodišnji sin Stribor
0
1 / 2 Foto: Petar Đorđević

Pop pevač, kompozitor, producent i tekstopisac Srđan Čolić (43) godinama svoju privatnost skriva od očiju javnosti, a njegov miran i intiman svet čine supruga Eva (29) i sin Stribor (2). Porodična sreća doprinosi tome da je on uvek nasmejan i oran za posao, pa je nedavno odlučio da se ponovo vrati pevačkoj karijeri i posveti svojoj grupi Moby Dick. Za singl Mala, koji je bez velike marketinške kampanje pronašao put do publike, imao je podršku svoje supruge.

- Eva i ja smo zajedno pet, a u braku smo dve godine i funkcionišemo dobro. Posle toliko godina rada na estradi, shvatio sam da ako nastavim sa brzim načinom života, nikada neću imati porodicu. Namerno sam se pritajio i povukao iz javnog života, a uz to sam upoznao osobu koja je spremna da bude majka i uživa u ulozi supruge. Eva mi je odmah stavila do znanja da joj je u životu porodica prioritet. Daleko od toga da nije karijerista. Trenutno kao profesor japanskog jezika radi u engleskoj školi Robertson. Veoma je fleksibilna i tolerantna, što sam i ja naučio od nje – iskren je Srđan koji je potpuno promenio život od trenutka kada je pre dve godine postao otac.

- Sve dok Eva nije ušla u moj život, nisam imao želju da dobijem decu i tada su mi u životu prioriteti bili posao i prijatelji. Ona mi je otvorila oči, ali ipak sam se pomalo pribojavao kako će dolazak deteta uticati na moj život. Plašio sam se šta će se desiti i promeniti. Prvih šest meseci bio sam u panici, a onda sam se, kao nikada do tada, zaljubio. Eva se šokirala kada sam joj otkrio da sam zaljubljen u Stribora. Jednostavno, shvatio sam da je ljubav oca prema detetu nenormalno jaka i da nema veze ni s jednom drugom vrstom ljubavi. Stribor me oduševljava jer se nas dvojica od prvog dana dogovaramo i, naravno, pomalo svađamo. Iako je veoma mali, naučio sam ga, koliko je to moguće, da pravimo kompromise i da mu neću obećavati stvari koje su nerealne jer sam i ja tako odrastao – priča muzičar i otkriva kako sa suprugom želi da se posveti proširenju porodice, ali da je ta odluka u Evinim rukama. Za sada je posvećen promociji singla Mala.

- Uradio sam sve što je od značaja da taj singl bude dobar, a snimili smo i dobar spot. Pozvao sam nekadašnje saradnike i rekao bih da smo uradili pesmu koja će sama naći put do slušalaca. Priželjkivao sam numeru koju će ljudi voleti i bitno mi je da se opet bavim muzikom – zaključuje Srđan koji planira da, kada za to dođe vreme, organizuje solistički koncert u Sava centru, na koji će rado pozvati i svoje bivše koleginice Anu Stanić i Aleksandru Perović.

Ksenija Konić

makonda-tracker