Ivana Vukčević i Miloš Đuričić: Sin nas je spojio zauvek

Glumačko-emotivni par Ivana Vukčević i Miloš Đuričić pričaju o svom sinu Mihailu koji je od prvog dana osvojio njihova srca, ali otkrivaju i zašto ne žele da se venčaju
4
1 / 2 Foto: Vladimir Šporčić

Otkako su pre sedam meseci postali roditelji preslatkog mališana Mihaila, glumica Ivana Vukčević (32) i njen kolega Miloš Đuričić (27) s kojim je u skladnoj vezi već dve godine, posvetili su se srećnom i bezbrižnom odrastanju svog mališana.

- Ceo život sam važio za odgovornog čoveka, pa sam bio spreman na to šta će se sve promeniti kada postanem otac. Ništa u vezi sa sinom ne predstavlja mi problem, a na svu sreću dobra je beba i voli da spava. Inače, Ivana se porodila neočekivano brzo. Odvezao sam je u bolnicu na pregled, a dok sam došao od kuće sa još stvari, pozvala me je telefonom i rekla da smo postali roditelji dečaka, pošto do samog kraja nismo znali pol bebe. Našalio sam se: Jesi li sigurna da si se porodila, ostavio sam te u bolnici pre sat i po vremena? – priseća se Miloš, a njegova lepša polovina priča kako je izgledao njen prvi susret sa bebom.

- Osim strašnih celodnevnih mučnina, trudnoća mi je bila laka, pa sam prva tri meseca jela samo mandarine i narandže. Možda sam se zbog toga ugojila samo deset kilograma koji su nestali čim sam dete donela na svet. Plašila sam se porođaja i mnogo sam čitala o tome. Porodila sam se prirodno i bez epidurala, a na svu sreću brzo se završilo jer je bilo užasno bolno. Međutim, kada ti stave to malo biće u naručje koje ne poznaješ, istog trenutka osetiš da bi već umro za njega. Pogledala sam ga i pomislila kako sam odgovorna za njega celog života – razneženo kaže Ivana i otkriva na koga liči njihov mališan.

- Ja mislimo da liči na oboje, ali mnogi kažu da je isti Miloš. Meni je najbitnije da je od nas pokupio ono najlepše, a to su Miloševe usne i moj nos. (Smeh) Oduvek sam želela da sinu dam ime Mihailo, a i Miloš se složio s tim jer se njegov deda zove Mihajlo – ponosno kaže mlada mama.

- Nekako sam osećao da ćemo dobiti dečaka, kao i većina ljudi iz našeg okruženja. Nismo intenzivno planirali dete, već se to samo desilo. Mislim da smo mogli i ranije da postanemo roditelji jer se sve lakše podnosi dok si mlad. Postao sam otac u pravo vreme – tvrdi Miloš, a njegova voljena dodaje da nije imala nikakve dileme kada je reč o dojenju bebe.

- Strašno je glupo i sebično da u vremenu esteske hirurgije kada silikone možeš da imaš za relativno male pare, svom detetu uskraćuješ nešto veoma bitno kao što je majčino mleko. Dojim ga kad god on to želi i mislim da je zbog toga i napredna beba. Najbitinije mi je da u budućnosti bude dobra osoba, iako mu se to verovatno neće mnogo isplatiti u životu, ali ja ću biti srećna – iskreno kaže Ivana koja ne krije da je postala još emotivnija otkada je u ulozi majke.

- Uvek sam bila osetljiva, tako da sam sada još plačljivija. Ranije sam često imala depresivne faze, ali za sada nisam upadala u postporođajnu depresiju, samo se ponekad pitam da li sam dobra mama – priča glumica koja ne žali što nije stala na ludi kamen.

- Miloš i ja samo se zabavljali godinu dana pre moje trudnoće, iako se znamo mnogo duže. Premda sam starija, bila sam nespremnija za dete od njega. Mislim da smo zajedno sa našim macama Bajom i Maom celokupna porodica, a ako dođe još neko detence bićemo još kompletniji. Miloš i ja funkcionišemo odlično i ne planiramo da se venčamo jer je naš izbor bio da ne ozakonimo vezu, ali presrećna sam što smo Mihaila krstili na njegov imendan 21. novembra u crkvi Svetog Save na Vračaru jer je to bila moja velika želja – završava uz osmeh Ivana.

Jelena Kulović

makonda-tracker