(NE) ispunjavaju dužnost

Princ Hari i Megan Markl NEĆE PRISUSTVOVATI proslavi Čarlsovog 70. rođendana: Razlog je sasvim opravdan

0

Zbog kraljevskih obaveza par će zaobići jubilarnu proslavu.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Princ Hari i Megan Markl neće prisustvovati proslavi sedamdesetog rođendana princa Čarlsa, zbog obaveza vezanih za njihovu prvu kraljevsku turneju, piše Stil.

 

Iako princ Čarls puni sedamdeset godina 14. novembra, njegov rođendan će se u klasičnom pompeznom stilu kraljevske porodice proslaviti tri nedelje unapred, i podrazumevaće koncert i večeru u Bakingemskoj palati 25. oktobra.

 

princ hari i megan markl
princ hari i megan marklfoto: Reuters / Paul Childs

Par će krajem oktobra biti zauzet obavljanjem dužnosti, odnosno, njihovim prvim kraljevskim putovanjem po svetu. Megan i Hari putovaće Australijom, Novim Zelandom, Fidžijem i Tongom, pa neće uspeti da stignu na proslavu.

 

Megan i Harija neće mučiti osećaj griže savesti, jer su već u maju nakon venčanja, umesto da odu što pre na medeni mesec, prisustvovali žurci održanoj u čast princa Čarlsa. Verovatno su prisustvovali jer se i tada znalo da će njihovo kraljevsko putovanje da se podudara sa rođendanskim koncertom princa Čarlsa.

 

Proslavi Čarlsovog rođendana prisustvovaće njegov stariji sin princ Vilijam i vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton, koja se nakon šest meseci trudničkog odsustva vraća svojim kraljevskim dužnostima.

 

 

 

makonda-tracker