ispovest

Novak Đoković otkriva tajnu svog uspeha: ONA me je držala na pravom putu!

0

Posebno je naučio nekoliko lekcija na svom putu.

novak đoković
novak đokovićfoto: Profimedia

Sprski teniser Novak Đoković osvojio je još jedan grend slem.

 

U istoriju tenisa ušao je odavno, ali i u istoriju pravedne igre. Jedan je od retkih tenisera koji se ne stidi da čestita protivniku, da ga pohvali i da prizna i shvati kada je izgubio.

 

Mnogi su sumnjali u Novakov povratak, ali je on još jednom dokazao da je jedan od najboljih tenisera na svetu ikada.

 

novak đoković
novak đokovićfoto: Profimedia

Nekoliko dana od osvajanja treće titule na US open-u utisci su se slegli, a Novak je i sam odlučio da otvoreno progovori o tome šta za njega znači uspeh, šta ga motiviše i čime se vodi u životu.

 

On je na svom Fejsbuk profilu napisao sledeće:

Pre nego što podelim sa vama moja razmišljanja na temu proteklih par uspešnih meseci, želeo bih se da vam se zahvalim na svoj podršci i bodrenju u trenutcima kada su dobri rezultati izostajali. Puno ste mi značili i hvala vam!

Često koristimo reč neVEROvantno da opišemo velike uspehe. Meni ta reč nekako skroz poništava baš ono što taj uspeh i čini toliko velikim. VERA u sebe, u svoje sposobnosti, snagu i istrajnost. Mene je VERA da mogu i da je to moj put nosila korak dalje i u trenucima kada sam najviše sumnjao, posrtao i patio. Taj put svako mora da prodje pre ili kasnije, a opiranje samo odlaže napredak. Mnogi su dali svoje mišljenje i savet, ne mogu da kažem da ih nisam čuo, da me to nije zbunilo... jeste. Ali VERA me je držala na pravom putu.

Postoji nekoliko lekcija koje mogu da podelim sa vama, a koje sam naučio u proteklih par meseci. NeVEROvatno ne postoji. Ne postoje granice. Ono što vidiš i zamisliš u glavi, to stvaraš u životu. Kada na sve izazove odgovoriš hrabro, snažnim karakterom i samopouzdanjem - već si pobednik, bez obzira na rezultat. Ti gradiš svoje navike, a one te korak po korak vode do tvog cilja.
Dakle: VIZUALIZACIJA, VERA, RAD
Idemooo."

 

makonda-tracker