neutešna

Ćerka princeze Jelisavete ne može da nastavi sa životom: Poslali su plaćene ubice na mene dok sam pokušavala da spasim svoje dete

1

Katarina je sa ćerkom Indijom prvi put otišla na seminar NXIVM sekte koji je održan 2011. godine u Kaliforniji, misleći da je reč o kursu biznis veština. Nije prošlo mnogo od kada je Katarina shvatila o čemu je reč, ali tada je mozak njene ćerke već uveliko bio ispran.

katarina oksenberg
katarina oksenbergfoto: Profimedia

Glumica Katarina Oksenberg, ćerka princeze Jelisavete Karađorđević, nakon što je uspela da izvuče ćerku Indiju iz kandži zloglasne sekte, kaže da sada strahuje za svoj život.

 

- Nisam bila srećna kada je moja ćerka India pristupila NXIVM kultu, ali svakako nisam imala pojma kroz šta prolaze mlade žene koje su članice. Kada su me pozvali i objasnili celu tu "rob-gospodar" praksu, znala sam da je to kraj i da moram da je spasim", ispričala je Katarina Oksenberg, zvezda popularne serije "Dinastija" i majka devojke koja je pristupila ozloglašenoj sekti osvrćući se na pakao kroz koji je prošla.

 

Katarina je sa ćerkom Indijom prvi put otišla na seminar NXIVM sekte koji je održan 2011. godine u Kaliforniji, misleći da je reč o kursu biznis veština. Nije prošlo mnogo od kada je Katarina shvatila o čemu je reč, ali tada je mozak njene ćerke već uveliko bio ispran.

 

Indija, tada dvadesetogodišnjakinja, potrošila je hiljade i hiljade dolara na kurseve koje je ova sekta održavala, a nedugo zatim preselila se iz Malibua u Albeni (Njujork) kako bi bila bliže glavešinama sekte. Odlučivši da se bori za svoju ćerku, Katarina je prošla kroz košmar koji je prepričala u intervjuu za britanski Sun.

 

- Sve je počelo kada mi se obratila žena koja je uspela da se izbavi iz sekte. Objasnila mi je dinamiku dešavanja, da je postojala hijerarhija i da su žene regrutovane pod izgovorom da su uključene u žensku zajednicu za osnaživanje (DOS). Ona mi je rekla i da je Kit Rejnar orkestrirao čitavu stvar kao njihov krajnji gospodar", ispričala je nesrećna majka dodajući da se čitava organizacija zasniva na obmanama, lažima i manipulaciji.

 

Da bi pristupile ovoj grupi, žene su morale da podnesu neku žrtvu zbog koje bi se kajale ukoliko ih organizacija razotkrije, kao što su obnažene fotografije, zaveti poslušnosti ili snimci u kojima su govorili o članovima svoje porodice.

 

- Kada bi ih Kit želeo za sebe, zbog sopstvenog seksualnog zadovoljstva, devojke bi bile stavljane na veoma stroge dijete, kako bi izgubile između 500 i 800 kalorija dnevno, što je gladovanje. Svaka od robinja bila je obavezna da regrutuje još pet, šest devojaka, i cela stvar se širila veoma brzo. Kitov advokat je kasnije rekao da je 150 žena bilo izbavljeno iz DOS-a", priča Ketrin.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani...

makonda-tracker