Aleksandra Gudelj: Majčinstvo me je osvojilo

Voditeljka TV Prva Aleksandra Gudelj priča koliko je nju i njenog supruga Veljka promenilo rođenje sina Milijana i objašnjava na koji način je proslavila dolazak naslednika u njihov dom
0
1 / 3 Foto: Ivan Dobričić

Dečiji smeh, radost i najlepše emocije ispunile su dom voditeljke Aleksandre Gudelj (26) i njenog supruga Veljka (27) kada je 17. novembra prošle godine na svet došao njihov prvi sin Milijan. Srećni supružnici koji su već gotovo godinu dana u bračnoj idili spremno su dočekali svog naslednika, a šarmantna voditeljka TV Prva uživa u prvim mesecima majčinstva u kojima su joj osim njenog izabranika pomoć i bake i prabaka koje su uvek tu kada je potreban neki savet.

- Majčinstvo me je osvojilo. Dok sam bila u drugom stanju razmišljala sam kako će biti kada se porodim, a nisam mogla ni da zamislim da je osećaj takav i da se ne može opisati rečima. Porodila sam se u GAK-u u Višegradskoj ulici i porođaj je protekao odlično uz veliku pomoć divnih doktora. Ne pripadam grupi majki koje su strahovale da li sve rade ispravno i hoće li sve znati. Kada me je video sa bebom, moj drug je prokomentarisao da se ponašam kao da imam desetoro dece. U početku su mi velika pomoć bile moja mama Ljuba i svekrva Nadežda, a mnogo mi znače i saveti Milijanove prabake Lenke. Veljko i ja imamo i mali ritual, a to je kupanje našeg sinčića, kada ga zajedno sređujemo i spremamo za spavanje, a potom ga ja uspavljujem pevajući različite pesmice, a najčešće su to navijačke pesme kluba Crvena zvezda, čiji sam vatreni navijač već godinama. Iako i moj suprug navija za isti klub često me u šali pita: Hoćemo li da promenimo tu pokvarenu ploču i počnemo da pevamo neke dečije pesme - otkriva Aleksandra koja je odmah nakon porođaja vratila svoju prvobitnu težinu.

- Porodiljama koje doje zabranjeno je veliko zamaranje, samim tim i odlazak u teretanu i trčanje, pa mogu da se rade samo lagane vežbe. Nisam imala potrebe za takvim aktivnostima jer su posle porođaja suvišni kilogrami, kao i stomak, nestali - govori voditeljka koja je nedavno izvela svoje drugarice u noćni provod kako bi proslavile dolazak njene prinove na svet.

- Bilo mi je bitno da na pravi način proslavim rođenje sina, a pošto sa Milijanom nije imao ko da ostane, Veljko je odlučio da ga pričuva to veče, a da ja sa drugaricama izađem u grad. Prijao mi je izlazak jer dok su svi oko mene slavili našu prinovu, morala sam da ležim i odmaram. Odlično sam se provela, slavili smo do kasno u noć. Mnogo mi znači poštovanje i razumevanje u braku jer ako to ne postoji ne može ništa uspešno da se realizuje - kaže Aleksandra koja u budućnosti priželjkuje još dece.

- Trenutno razmišljamo o prvom zajedničkom odmoru, pa možda već u martu otputujemo na neku od obližnjih planina. Drugu prinovu još ne planiramo, smatram da sa prvim detetom sve treba proći do prve godine, ali nadam se da će nam Bog dati još dece. Iskreno, nedostaje mi i posao jer sam osoba od akcije. Iako mi prija što sam kod kuće, nadam se da ću već u aprilu početi da radim, a kako neću raditi puno radno vreme, ne verujem da ću mnogo nedostajati Milijanu - završava voditeljka.

 

Danilo Mašojević

makonda-tracker