Sportisti dobili svoju kuću zdravlja

Potpisivanjem Protokola o saradnji uspostavljena je saradnja između Olimpijskog komiteta Srbije i Vojnomedicinske akademije, tako da će svi sportisti koji su dobitinici nacionalnih priznanja moći da se pregledaju na ovoj instituciji
0
1 / 2

Uspostavljanjem saradnje između ove dve institucije, biće unapređena zdravstvena zaštita zaslužnih sportista naše zemlje. Svi dobitnici nacionalnih priznanja, odnosno oni sportisti koji su na Olimpijskim igrama, Evropskim i Svetskim prvenstvima osvajali medalje i na najbolji mogući način predstavljali svoju zemlju, imaće pravo na sistematske i specijalističke preglede na Vojnomedicinskoj akademiji, najprestižnijoj zdravstvenoj ustanovi u Srbiji.

Protokol o saradnji potpisali su predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac i načelnik Vojnomedicinske akademije general-major prof. dr sc. med. Miodrag Jevtić.

Načelnik Vojnomedicinske akademije general-major prof. dr sc. med. Miodrag Jevtić poželeo je svima dobrodošlicu i rekao:

- Vrhunski sportisti Srbije su promoteri najvrednijeg što zemlja Srbije ima. Mi danas uspostavljamo saradnju u funkciji jačanja zdravlja i podrške vrhunskom sportu. Tu smo da pre svega preventivno, a ukoliko zatreba i na drugi način pomognemo da naši sportisti i naše sportske legende budu zdraviji i jači

Predsednik OKS Vlade Divac zahvalio se u ime sportista.

- U ime svih sportista koji će na ubuduće imati priliku da koriste usluge VMA, zahvaljujem načelniku Jevtiću i svim zaposlenima na Vojnomedicinskoj akademiji koji će voditi brigu o zdravlju naših sportista. Ono što je važno istaći je da je ovo i poruka mladim sportistima, da ipak neko brine o njima i posle okončanja sportske karijere. Mnogi sportisti  za vreme svojih napornih karijera dožive teže i lakše povrede i sigurno je veoma značajno da znaju da će o njihovom zdravlju u budućnosti brinuti vrsni stručnjaci Vojnomedicinske akademije. Mi sportisti svi imamo svoje sportske kuće, a danas smo dobili i svoju kuću zdravlja.

U ime Udruženja dobitnika nacionalnih priznanja prisutnima se obratila i predsednica Svetlana Ceca Kitić.

-
Ono što će ova saradnja dati našim sportskim legendama je veoma značajno za sve njih. Smatram da je ova saradnja svetli primer drugim institucijama.

makonda-tracker