Novak Đoković: Pobedu posvećujem porodici i devojci Jeleni

1
Nakon fenomenalne pobede nad Britancem Endijem Marejem na Australijen openu, srpski teniser osvojio je drugu grand slem titulu, a podršku sa tribina davala mu je i teniserka Ana Ivanović
foto: www.novakdjokovic.rs
foto: www.novakdjokovic.rs

Novak je pokazao da je u fantastičnoj formi, jer je tokom meča izgubio samo jedan set, a njegov kolega i dobar prijatelj Marej jednostavno nije mogao da izađe na kraj sa tempom koji mu je Đoković nametnuo.

- Prvo želim da čestitam Endiju na sjajnoj igri, znamo se mnogo dugo i nije mi lako da igram protiv njega. Međutim, iako je drugi put poražen u finalu, mislim da njegovo vreme tek dolazi i da će sigurno osvojiti grend slem. Drugo, želim da se zahvalim mom timu koji je već duže vreme uz mene i najbolji je na svetu. Volim vas sve stvarno. Tenis je individualni sport, ali bez pomoći i podrške ljudi koji se nalaze iza mene ne bih mogao da se osećam komforno. Oni obezbeđuju potreban mir za izlazak na teren. Hvala organizatorima koji su obezbedili ovaj poseban događaj i publici različitih nacija, pred kojom je pravo zadovoljstvo igrati. Ovu pobedu posvećujem porodici, braći, devojci Jeleni, ali i narodu Srbije koji je uz mene toliko godina iako ima mnogo problema - rekao je popularni Nole koji je za pobedu od 3:0 u finalu Australijan opena dobio 2,2 miliona australijskih dolara. Iako će ostati teći na ATP listi, za Rodžerom Federerom sada zaostaje samo 85 poena.

Pogledajte govor Novaka Đokovića nakon finala:


Priredila: Jelena Kulović

 

makonda-tracker