FOTO

Za njeno venčanje će se izdvojiti više nego za Harijevo: Miljenica kraljice Elizabete priprema gala svadbu

1

Poreski obaveznici nimalo nisu srećni što će iz svog džepa morati da plate luksuziranje unuke kraljice Elizabete

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Nakon velikih računa kraljevskog venčanja princa Harija i Megan Markl, britanske poreske obaveznike očekuje novi trošak!

 

Naime, uskoro se udaje unuka kraljice Elizabete, princeza Eugenija, a pretpostavlja se da će ovo slavlje biti još skuplje od dosadašnjih.

 

Britanski mediji raspisali su se o neverovatnim troškovima osiguranja skorašnjeg venčanja princeze Eugenije i njenog izabranika Džeka Bruksbenka u kapelici Svetog Džordža u Vindzoru, gde su pre tri meseca sudbonosno Da izgovorili princ Hari i Megan Markl.


Unuka kraljice Elizabete II, koja je deveta u redu za britansku krunu, trenutno je u poslednjim pripremama oko svog najvažnijeg dana, a šuška se kako je svojim razmaženim ponašanjem razljutila poreske obaveznike koji snose deo troškova venčanja.

 

foto: Profimedia


Dejli mejl piše da je za potrebe sigurnosti toga dana u Vindzoru izdvojeno oko 2 miliona funti,a građani se bune jer kako kažu, nije reč o prvim članovima monarhije koji aktivno učestvuju u kraljevskim angažmanima i koji će jednoga dana sesti na tron.

 

Osim toga, priča se da će ovo biti venčanje na koje će doći mnogo slavnih osoba. Na slavlju se očekuje bračni par Bekam, manekenka Kejt Mos, supermodel Sindi Kraford, Eli Golding kao i Kara Delevinj. Između ostalog na venčanje su pozvani i glumac Džordž Kluni i njegova supruga Amal, muzičar Džejms Blant, ali i bivša devojka princa Harija, Kresida Bonas.

 

Deo troškova ovakvog glamuroznog događaja pokriće dakle poreski obaveznici, a ostatak će platiti roditelji mlade princeze, princ Endrju i Sara Ferguson.

 

makonda-tracker