Svetlana Ceca Ražnatović: Željka niko neće zameniti u mom srcu (ceo tekst)

Folk diva Svetlana - Ceca Ražnatović priča o jedanaestoj godišnjici od ubistva svog supruga Željka Ražnatovića Arkana koja se navršila petnaestog januara
12
1 / 2 Foto: Miloš Nadaždin

Nedavno se jedanaest godina od ubistva komandanta Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana u beogradskom hotelu Interkontinental. Pomenom na Novom groblju njegova supruga i folk zvezda Svetlana - Ceca Ražnatović (37) osvežila je bolne rane koje je, iako nisu zacelile, nisu ni slomile jer je nakon Željkove smrti naučila da se sama bori kroz život, pre svega zbog svoje dece, Veljka (14) i Anastasije (12).

- Jedanaest godina je dug period tokom kojeg se mnoge stvari u životu svakoga od nas promene iz korena, ali je istovremeno prekratak da shvatiš kako si izgubio voljenu osobu - počinje razgovor za Story Ceca i otkriva kako se nakon muževljeve smrti sama uhvatila u koštac sa životom.

- Možda i nisam u potpunosti svesna činjenice da Željka nema jer on i dalje živi u sećanjima - mojim i naše dece. Upravo zbog naslednika nisam smela da dozvolim da me tuga slomi i kroz život sam nakon njegovog ubistva nastavila hrabro sa stalnim osvrtima na možda najlepši deo moje prošlosti koji sam provela sa njim - iskrena je slavna pevačica koja u postupcima Veljka i Anastasije sve češće pronalazi neke Željkove osobine.

- Odrastanje moje dece, koja u raznim segmentima svog ponašanja podsećaju na Željka, pruža mi podsticaj da se i dalje borim. Sve što radim, radim za njih i svoju publiku od koje sam uvek doživljavala samo najlepše - objašnjava atraktivna umetnica koja uprkos bolnim uspomenama želi da pamti samo lepe trenutke iz života sa Arkanom.

- Željka ću zauvek pamtiti sa osmehom jer neko ko mi je poklanjao toliko nežnosti ne zaslužuje da u mojim sećanjima živi drugačije - kaže Ceca koja je nakon smrti svog supruga dugo samovala a, iako je od tih jedanaest imala i godinu dana ispunjenih emotivnom srećom, još nije pronašla muškarca sa kojim bi mogla da provede ostatak života.

- Posle Željka nisam izgubila veru u ljubav jer mi je upravo on pokazao koliko je ljubav lepa i važna za funkcionisanje. To što se nakon njega nije pojavio niko ko bi me zauvek vezao za sebe nije moja želja, ali nije me ni obeshrabrilo u nadi da će mi se prava ljubav ponovo desiti, iako niko nikada neće moći da zauzme Željkovo mesto u mom srcu - završava Ceca koja je sa Arkanom stupila u brak februara 1995. godine, a o svadbi decenije koju je putem CNN-a, Sky Newsa i drugih globalnih kanala, gledao ceo svet, još se priča kao o jednoj od najvećih i najbajkovitijih na prostoru Balkana.

Nikola Rumenić

makonda-tracker