Aleksandra i Bora Đorđević: Volimo se jače nego pre

Lider rok sastava Riblja čorba Borisav Bora Đorđević i njegova supruga Aleksandra pričaju na koji način su proslavili prvu godišnjicu bračne sreće i ne kriju kako iznad svega žele da uskoro dobiju prinovu
0
1 / 3 Foto: Luka Šarac

Posle više od godinu dana bračne sreće, lider rok benda Riblja čorba Borisav-Bora Đorđević (58) još strasnije voli svoju suprugu Aleksandru (30) s kojom se 19. novembra 2009. godine venčao pred matičarem na planini Rudnik. I baš kao što su i tada sklopili brak minut do podneva jer, kako kažu, oboje sve rade u poslednji čas, tako su i nekoliko dana pre zakazanog crkvenog venčanja ovog leta zbog obaveza otkazali ceremoniju. Međutim, to ih nije sprečilo da poput zaljubljenih tinejdžera obeleže godinu dana braka.

- Godišnjicu našeg braka proslavili smo svečano i radno. (Smeh) Imao sam nastup sa grupom, a Aleksandra je bila na koncertu. Nakon toga nas dvoje proslavili smo prvu godinu ljubavi u intimnoj atmosferi – priča Bora kome je krajem godine zdravstveni problem pokvario novogodišnji angažman. Naime, zbog premora i konstantnog stresa, popularni kantautor dobio je nervus facijalis zbog koga mu se ukočila vilica, pa nije mogao da peva. Ipak, zahvaljujući pažnji i ljubavi voljene izabranice, roker se nakon samo nekoliko dana oporavio i vratio svakodnevnim obavezama. Jedna od najdražih bila mu je i da pomogne Aleksandri oko otvaranja salon lepote u Beogradu početkom januara koji je ona simbolično nazvala Lutka sa naslovne strane po jednom od najvećih hitova svog muža.

- Sigurno je da ćemo oboje u toku ove godine više raditi, ali i mnogo više voditi računa o zdravlju – priča Aleksandra koja pored obaveza oko svog novog posla, priželjkuje da sa svojim izabranikom dobije dete.

- Nažalost, u poslednje vreme oboje smo više posvećeni poslu. Radimo na proširenju porodice, ali još smo mladi, ima vremena za nas – ističe gospođa Đorđević koja tokom 2011. želi da se pred Bogom zakune svom dragom na večnu ljubav i vernost.

- Crkveno venčanje pomerili smo zbog obaveza koje smo imali na Rudniku oko renoviranja kuće. Oboje smo sigurni u našu ljubav i odlično se osećamo, kao da smo na samom početku veze. Brak je našu zajednicu promenio nabolje. Zbog obaveza oko salona lepote, sada ću češće morati da budem u Beogradu, pa ću umesto na relaciji Gornji Milanovac - Rudnik svakodnevno boraviti u srpskoj prestonici – priča Aleksandra koja kaže da u njenom braku sa slavnim kantautorom ona uvek ima poslednju reč.

- Sandra je ta koja odlučuje šta ćemo raditi. (Smeh) Nas dvoje se od samo početka dogovaramo oko svega i uvek za sve nađemo pravo rešenje – priča Bora koji je, kako kaže, i dalje sa istim žarom zaljubljen u svoju suprugu kao i pre godinu i po dana kada su se upoznali u Americi, gde je ona tada živela.

- Bilo mi je truba da joj se mnogo udvaram pa sam napisao pesmu koju sam dao Đorđu Davidu, ali pošto je on nije snimio, uzeću je nazad. To je jedna predivna numera koja se zove njenim imenom: Tri srca da imam ne mogu da prime ljubav koja nosi samo tvoje ime Aleksandra – zaključuje Bora koji će ovu pesmu uvrstiti na novi album Riblje čorbe. Takođe, u planu je turneja po dalekoj Australiji, kao i pisanje brojnih tekstova za kolege poput Cece Ražnatović, Dženana Lončarevića, Lepe Brene i mnogih drugih.

Ksenija Konić

makonda-tracker