ispovest

Ćerka princeze Jelisavete o porodičnoj drami: Osećala sam neopisivu krivicu što sam ćerku dovela u taj zloglasni kult

3

Ćerka princeze Jelisavete Karađorđević odlučila je da progovori o svim potečkoćama i borbama koje su obeležile njen i život njene ćerke Indije.

katarina oksenberg
katarina oksenbergfoto: Profimedia

Katarina Oksenberg, jedina holivudska glumica plave krvi, starija ćerka princeze Jelisavete Karađorđević i unuka kneza Pavla, početkom meseca objavila je knjigu "Zarobljena". U pitanju je potresna priča o njenoj i borbi njene porodice protiv Kita Renijera, vođe sekte NXIVM, čiji je član bila i njena ćerka.

 

Katarina je u svojoj knjizi preuzela delimično krivicu zbog toga. Naime, ona je 2011. godine odvela tada punoletnu ćerku Indiju na tzv. kurs uspeha koji je organizovao kult, uz uverenje i želju da će joj pomoći da postane uspešna žena. Međutim, iako je Katarina sama odustala od kursa, nije znala da je njena ćerka nastavila da posećuje sastanke.

 

 

Captive in bookstores! On the shelf in New and Notable at #JFK. Thank u Hudson’s :)

A post shared by Catherine Oxenberg (@catherineoxenberg) on

Vremenom je Indija počela da se menja, da bi se na kraju preselila u Olbani, grad u kome je sedište organizacije. Majka je na koži svoje ćerke primetila i žig kulta, za koji ju je uveravala da je latinski simbol.

 

 

Indija je prekinula kontakt sa majkom, nakon što su svi problemi izneti u javnost. U to vreme je vođa kulta, Renijer, bio optužen za trgovinu ljudima i seksualnu eksploataciju.

 

Katarina se dugo osećala bespomoćnom jer nije nalazila načina kako da pomogne svojoj ćerki. Mesecima je dobijala preteće poruke, ali je uz pomoć nekih svojih veza uspela da ovaj problem učini javnim. Ispostavilo se da članice ovog kulta postaju svojevrsne robinje vođi, kojima je mogao da radi šta poželi.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani.

 

makonda-tracker