Novak Đoković: Osvojiću drugu Grend Slem titulu

1
Najuspešniji srpski teniser Novak Đoković kaže da je današnji meč protiv Rodžera Federera bio jedan od najboljih u njegovoj karijeri, jer je najbolji tenis igrao u najtežim trenucima
www.novakdjokovic.rs
www.novakdjokovic.rs

Pre tačno tri godine Nole je u finalu Australijen Opena savladao Žoa-Vilfreda Congu i podigao svoj prvi Grend Slem trofej, a nakon današnje fantastične pobede nad Švajcarcem Rodžerom Federerom, deli ga još jedan korak od podizanja pehara u Rod Lejver Areni.

- Ovo je sigurno bio jedan od najboljih mečeva u mojoj karijeri. Ne možete da zamislite kakav je pritisak igrati protiv Federera i pobediti ga. Imperativ je bio iskoristiti sve šanse u drugom setu. Gubio sam čak 5:2 i da je Federer kojim slučajem izjednačio na 1:1, ko zna u kom pravcu bi otišao meč. Možda bi Rodžer napravio preokret i zato mi je drago što sam igrao najbolji tenis u najtežim trenucima. Australija je poseban turnir u mom srcu i zbog mojih navijača, doseljenika sa svih kontinenata, koji su me pratili na svakom meču – rekao je Nole koga u finalu čeka Endi Marej ili David Ferer koji svoj polufinalni duel igraju u petak.

- Čeka me izuzetno težak posao ko god od njih dvojice da pobedi. Pogledaću taj meč u opuštenoj atmosferi pokraj televizora uz kokice. Verujem da ću u finalu uspeti da dođem do druge Grend Slem titule - završio je Nole koji će se za najsjajnije odličje ponovo boriti u nedelju 30. januara.

Zanimljivo je da je Rodžer Federer pohvalio srpskog tenisera za pruženu igru.

- Novak je odigrao sjajan meč. Ni ja nisam igrao loše, ali da bih savladao Novaka, morao sam da igram maksimalno prilikom svakog poena. Bio sam spreman da odigram još dva seta. Šteta što nisam uspeo da nateram protivnika da dođemo do toga. Imao sam veliku želju da se borim za peti Australijen Open. Ukoliko Novak bude igrao kao u polufinalu može da osvoji titulu – zaključio je Federer.

Izvor: http://www.novakdjokovic.rs/

Priredila: Jelena Kulović

makonda-tracker