Seki Sablić svečano uručeno priznanje Dobričin prsten

0
Glumici Jelisaveti Seki Sablić u utorak uveče je na svečanosti u Ateljeu 212 u Beogradu uručena nagrada za životno delo Dobričin prsten, koju tradicionalno dodeljuje Udruženje dramskih umetnika Srbije.
foto: Story press
foto: Story press

Heroina domaćeg glumišta zahvalila se svima koji je vole i vremenu koje joj je donelo mogućnost da radi u Ateljeu 212 s izuzetnim glumcima i divnim ljudima, da razbija stereotipe i da stvara novu azbuku pozorišne umetnosti.

Predsednik žirija i prošlogodišnji laureat Vojislav Brajović uručio je Sablićevoj zlatnu kopiju prstena glumca Dobrice Milutinovića koju izrađuje Zlatara Majdanpek, kao i unikatnu diplomu na pergamentu, rad slikara i scenografa Geroslava Zarića. Sastavni deo prestižnog glumačkog priznanja čini i objavljivanje monografije o dobitniku.

O životu i stvaralaštvu Sablićeve na svečanosti su govorile njene kolege, glumci Bora Todorović, Petar Kralj, Dragan Nikolić, Zijah Sokolović i Gorica Popović. U programu su učestvovali i reditelji Egon Savin, Jagoš Marković, Dušan Kovačević, kao i njen sin, reditelj Stefan Sablić sa svojim muzičkim kvartetom.

makonda-tracker