Donald Saterlend dočekao zvezdu na Bulevaru slavnih

0
Legendarni glumac Donald Saterlend otkriće danas svoju zvezdu koja će na pločniku holivudskog šetališta slavnih biti smeštena tik uz onu koju je pre dve godine dobio njegov sin Kifer

Nakon skoro pedeset godina uspešne karijere, zvaničnici Holivuda odlučili su da je došlo vreme da glumac kanadskog porekla Donald Saterlend dobije zvezdu sa svojim imenom na čuvenoj losanđeleskoj stazi slavnih.

Sedamdesetpetogodišnji Saterlend zadužio je filmsku industriju neprevaziđenom glumom u preko 130 ostvarenja kao što su Dvanaest žigosanih, M*A*S*H, Obični ljudi, Detektiv Klut, Invazija trećih bića, ali i serijama Građanin X koja mu je donela Zlatni globus za sporednu ulogu i Sjaj trulog novca koja se donedavno prikazivala i na našoj televiziji.

Pričajući o svom najnovijem projektu, filmu The Mechanic gde igra mentora plaćenog ubice koji umire na samom početku filma, ovaj svojevrsni holivudski veteran nije mogao da ne primeti da se s godinama sve više skraćuje vreme njegovog pojavljivanja na velikom platnu.

- Voleo bih da mogu da poživim do samog kraja filma. Nažalost, u sedamdeset petoj godini života moj posao svodi se na to da se pojavim, kažem: Dobar dan, kako ste? Hvala na pitanju i ja sam dobro, iako sam smrtno bolestan. Rez! – našalio se Saterlend koji će 28. januara zajedno sa Džejsonom Stetamom prisustvovati svetskoj premijeri ovog filma.

makonda-tracker