Tap 011 u Beogradskoj areni prvog aprila

4
Nije prvoaprilska šala, Tap 011 u svom prvom i originalnom sastavu, održaće koncert u Beogradskoj Areni, prvog aprila. Posle više od 12 godina od raspada benda, Goca, Ivana, Milan, Đole i Pera ponovo će zajedno nastupiti i podsetiti sve na njihove hitove

Samo na taj dan prvog aprila, publika u Beogradskoj Areni imaće prilike da uživo ponovo čuje i vidi Tap 011 u originalnom sastavu, sa pevačicama Ivanom Pavlović i Gocom Tržan. Uprkos pričama o raskolu i nepomirljivim razlikama, dva najintrigantnija ženska vokala sa ovih prostora udružiće se još jednom i podsetiti na neverovatan uspeh grupe Tap 011 devedesetih godina.   

Da bi spektakl bio što potpuniji, Tapovci su se pobrinuli da angažuju veliki broj vrsnih muzičara koji će ih na koncertu pratiti, najmoderniju produkciju i puno iznenađenja. Na koncertu će se svirati svi hitovi iz prve i druge faze rada Tap 011 i Tapovci garantuju nastup koji će trajati duže od dva sata.

Ovaj sastav je definitivno bend koji je obeležio devedesete godine prošlog veka. Nijedna žurka nije bila moguća bez nekog od hita Tapovca. Vrapci, Bunda, Komšinica Mica, Sanjaj me, Okreni 95, Laži me, Lujka samo su neke od pesama kojima su Tap 011 žarili i palili.

Počeli su 1992. kao Tapiri, ali nakon dve godine menjaju koncepciju benda kojem se pridružuju Ivana i Goca i nastaje Tap 011. Prvi album Novi Svet izlazi početkom 1995. i već posle nekoliko meseci postaje najprodavanije izdanje zabavne muzike. Iste godine osvajaju i brojna priznanja kao i nagradu za Otkriće godine. Pesme Opasna po život, Bunda, Bez tebe, Pekara postaju nezaobilazne na svim radio stanicama. Već naredne izdaju i novi album Gaće koji za samo nekoliko meseci duplo nadmašio tiraž prethodnog. Ove godine kreću i prvi ozbiljni veliki koncerti, uživo nastupi po Srbiji i inostranstvu sa bendom. Skoro sve pesme postaju hitovi: Vuk, Televizor, Žene, Vrapci, Sanjaj me, Lujka, Komšinica Mica, Tajne i nezaobilazne Gaće prate i muzički spotovi koji se po načinu snimanja i produkciji, izdvajaju od tadašnjih konkurenata.

Godine 1997. odlučuju da malo promene pravila igre i snimaju maksi singl Lesi na kome se pored ove pesme sa festivala u Herceg Novom, nalaze i pesme Moda od labuda  kao i Model iz sna, pravljena za YU Elit model look takmičenje. Iste godine od velike internacionalne kompanije stiže ponuda za snimanje albuma na engleskom za svetsko tržište koju su članovi benda, zbog nesuglasica koje su počele da bivaju sve češće, odbili. Prodaja maksi singla i dalje ide odlično, a i koncertni nastupi i putovanja su česti.   

1998. izdaju treći album pod nazivom Igra koji je po mišljenju mnogih, najzreliji od prethodnih ali ujedno i poslednji u sastavu Goca Tržan, Ivana Pavlović, Milan Bojanić, Đorđe Petrović i Petar Stupar, jer prvo bend napušta Goca, a zatim i Ivana. Ovaj album nastavlja sa hitovima: Dosadan dan, Okreni 95, Šta to beše mozak, Panika, Sto dana u mesecu kao i brojnim priznanjima.

Za samo nekoliko godina grupa je imala preko 500 koncerata u zemljama bivše Jugoslavije, Austriji, Nemačkoj, Francuskoj, Švajcarskoj… Učestvovali su na brojnim festivalima i dobili nekoliko desetina nagrada.

2000. godine Milan, Đole i Pera sa novim pevačicama Anom Štajdohar i Natašom Guberinić, ponovo pokreću Tap 011 i tom sastavu izdaju još dva albuma Kapetan lađe i Playboy.

makonda-tracker