Bogdan Obradović: Deci ne umem da kažem ne

Selektor srpske teniske reprezentacije Bogdan Obradović otkriva tajnu svog osam godina skladnog braka sa suprugom Majom koja mu, kao i ćerka Lucija i sin Aljoša, daje snagu za svaki trijumf
0
1 / 5 Foto: Vladimir Šporčić

Zahvaljujući ogromnom trudu, napornom radu i čeličnoj volji, selektor srpske teniske reprezentacije Bogdan Obradović (44) uspeo je da odvede naše tenisere na svetski tron osvajanjem prvog mesta u Dejvis kupu. Baš kao i sportistima koje je predvodio, i Bogdanu je ovo jedan od najvažnijih trijumfa u životu, na kojem mu je prva čestitala supruga, marketinški stručnjak Maja Obradović (35) sa kojom već osam godina deli svaki poraz i uspeh, tugu i radost.

- Supruga je moj verni pratilac u poslu jer je uz mene na svim putovanjima i takmičenjima, pa je nekako bilo i logično da mi ona prva čestita pobedu, a to mi je ujedno i najdraža čestitka koju sam primio. Posao profesionalnog sportiste je veoma težak i najvažnije je u njemu pronaći balans. Sa uspehom dolaze novac i razni ugovori, a važno je da čovek kraj sebe ima osobu koja ga usmerava, što je meni upravo moja supruga. Srećan sam što oboje mislimo da je posao uvek na drugom mestu, a porodični sklad i mir neprikosnoveni. Nama su se putevi nekako uvek ukrštali, pa sam oduvek mislio da je to što smo zajedno sudbina - priča selektor teniske reprezentacije, koji za svoju voljenu kaže da je poznaje gotovo ceo život jer su odrasli u istom delu grada, a i njihovi roditelji su bili bliski prijatelji. Danas zajedno čine sve kako bi svojoj deci, ćerki Luciji (4) i sinu Aljoši (11), pružili bezbrižno odrastanje i pravilno vaspitanje.

- Pošto zbog prirode svog posla provodim manje vremena sa svojim mališanima, mislim da je Maja stroži roditelj, dok sam ja malo mekši i ona me stalno kritikuje jer ne umem da im kažem ne. Smatram da dobro vaspitavamo svoju decu, učimo ih šta su prave životne vrednosti, ali i ulažemo u njihovo obrazovanje - kaže Bogdan, čiji stariji naslednik već pokazuje interesovanje za tenis, dok ćerkicu ovaj sport uopšte ne zanima.

- Aljoša je sam poželeo da se bavi belim sportom, trenira u mojoj školici tenisa i ne ide mu loše, za razliku od Lucije koja ne podnosi ovaj sport, pa čak neće ni da gleda kako ja treniram ili igram jer smatra da me on odaljava od nje. U našoj kući tenis se gleda retko upravo zbog nje i stalno govori: Muči me ovaj tenis. Ona je prava princeza, samo voli da se sređuje i pravi nam modne revije - iskren je Obradović, koji ne krije kako njegova izabranica ne bi želela da njihovi naslednici krenu očevim stopama jer je uz svog partnera spoznala koliko je težak život profesionalnog sportiste.

- Izuzetno je teško baviti se tenisom i lično ne bih volela da naša deca taj sport izaberu za životni poziv jer sam se naslušala raznih priča o sudbinama mladih tenisera i to je stvarno mučno. Dok su mali mogu da rade šta hoće, ali bih iskreno više volela kada bi oboje izabrali neka druga zanimanja - kaže Maja koja je podržala odluku svog supruga da neposredno pred Dejvis kup postane zaštitno lice prestižne modne kuće Scotch and Soda.

- Želeo sam da pokažem ljudima da mi teniseri nismo samo zaluđenici za sport, nego i da nas interesuju i druge stvari kao što je stil odevanja i života. Supruga me je podržala jer joj se svideo moj izlet u svet mode, ali me je samo zamolila da ne reklamiram donji veš (smeh) - šali se selektor.

Aleksandra Dimitrijević

makonda-tracker