suludo ili ne?

Ovo PRAVILO prevazilazi svaku meru: Da li će Megan Markl PRIHVATITI ovakvu disciplinu?

1

Biti član kraljevske porodice možda zvuči idilično, ali puno je tu protokola i pravila ponašanja kojih je potrebno pridržavati se.

MEGAN MARKL I ELIZABETA II
MEGAN MARKL I ELIZABETA IIfoto: Profimedia

Život Megan Markl preokrenuo se za 180 stepeni - od slobodnog, holivudskog života koji je nekad živela, kada je još uvek mogla da kaže šta god da joj padne na pamet, radi šta želi i kreće se kada i kuda god poželi, do života na kraljevskom dvoru uz svog princa, na kojem vladaju nešto drugačija pravila, a poslednje u nizu koje je izašlo u javnost možda jenajbesmislenije od svih.

 

Iako titula vojvotkinje od Saseksa, koju je Megan Markl udelila kraljica Elizabeta II, otvara brojna vrata i podrazumeva život u luksuznoj palati, ona nosi i određene dužnosti i pravila koja se moraju poštovati. Priručnik s pravilima ponašanja kojih se mora pridržavati kraljevska porodica poprilično je težak, barem ako je suditi prema svim suludim kraljičinim pravilimakoja smo do sada čuli.

 

 

Na primer, Kejt Midlton, koja obožava espadrile, ne sme da se u njima pojavi ispred kraljice jer ih ona ne podnosi, na kraljevskom dvoru zabranjeno je jesti beli luk, a kraljica je Megan Markl čak uspela da natera da obuče hulahupke na dan njenog prvog pojavljivanja u javnosti kao supruge princa Harija i članice kraljevske porodice.

 

Ali taman kada smo mislili da smo čuli sva besmislena pravila, prevarili smo se. Prema rečima ser Vilijama Heseltinea, bivšeg privatnog sekretara kraljice Elizabete II, Megan se od sada mora pridržavati kraljičinog rasporeda odlaska na spavanje. Da, zaista postoji raspored po kojem članovi kraljevske porodice odlaze na spavanje.

 

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on

 

U kraljičinoj prisutnosti niko ne sme da ode na spavanje pre nje. Kraljičin bivši sekretar takođe je otkrio da je ovo pravilo bilo prava noćna mora za pokojnu princezu Dajanu.

 

"Za Dajanu su duge kraljevske večeri bile agonija. Bio je običaj da se sat ili dva sedi u sobi za druženje i vodi konverzacija i niko nije imao prava da ode na spavanje pre nego što to učini kraljica. Dajanu je to dovodilo do tolikog ludila da bi se izvinila i povukla u svoju sobu, što se smatralo neprikladnim", izjavio je ser Vilijam Heseltine.

 

 

makonda-tracker