Robert Redford: Živim novi život

0
Dvaput oskarom ovenčani holivudski veteran Robert Redford otkrio je da se tokom prethodnih godinu i po braka sa dvadesetak godina mlađom Sibil Zagars oseća življim nego ikad
foto: BANG
foto: BANG

Američki glumac, filmski reditelj, producent, biznismen, model, filantrop, borac za očuvanje životne sredine i osnivač filmskog festivala Sundance Robert Redford shvatio je da mu život sa drugom suprugom, umetnicom nemačkog porekla Sibil Sagars pruža jedan potpuno novi pogled na svet.

- Ona je jedna veoma posebna osoba. Mlađa je od mene i, što mi se posebno dopada, Evropljanka je. Osećam se kao da živim jedan novi život – otkrio je u kojoj meri mu nova ljubav pomaže da ostane mlad jedan od najzgodnijih holivudskih muškaraca svih vremena, inače deda petoro unučadi od troje svoje dece koje je dobio u prethodnom 27 godina dugom braku sa Lolom van Vagenen.

Ovaj sedamdesetčetvorogodišnji superstar, koji je prvog Oskara dobio tri decenije za svoj rediteljski prvenac Obični ljudi, dok mu je drugi, kao priznanje za životno delo uručen 2002. godine, ne dozvoljava da ga zrelo doba na bilo koji način sputa da punim plućima uživa u sportu i sličnim vankućnim aktivnostima.

- Redovno jašem, skijam, igram prilično zahtevne partije tenisa. Još uvek sam pun energije i tek kada moja snaga bude počela da čili možda i krenem da razmišljam o starenju – optimističan je Redford kojeg je od rane mladosti pogađala nekolicina pravih porodičnih tragedija, poput ranog gubitka majke i iznenadne smrti novorođenog sina, koje je uspevao uspešno da prevaziđe i istoriju zaduži kao jedan od najznačajnijih imena filmske industrije.

makonda-tracker