Bojana i Vladimir Stojković: Naša sreća je sada potpuna

Golman Partizana Vladimir Stojković i njegova supruga Bojana Stojković govore o slatkom iščekivanju svog prvog mališana koji bi trebalo da dođe na svet u maju i otkrivaju kako se pripremaju za uloge roditelja
1
1 / 4 Foto: Vladimir Šporčić

Otkako su pre pet meseci saznali da će postati roditelji, golman Partizana Vladimir Stojković (27) i njegova supruga, manekenka Bojana Stojković (30), uživaju u slatkim danima iščekivanja kada će ugledati svoje prvo dete. Jedan od naših najuspešnijih sportista i njegova draga venčali su se pre godinu i po dana i ne kriju zadovoljstvo što će se oprobati u najvažnijoj životnoj ulozi.

- Osećao sam se sjajno kada sam saznao da ću postati otac. Tu vest dočekao sam s velikom srećom i zaista verujem da je sada sve na svom mestu. Iza sebe imam najuspešniju sezonu, a dete koje će doći sledeće godina samo je kruna uspeha. Bojana se malo promenila otkako je u drugom stanju, ali ne zapoveda mnogo i što je najvažnije, ne kuka poput nekih drugih trudnica – priča kroz smeh sportista, dok njegova voljena otkriva kako podnosi trudnoću.

- Nikada mi nije bilo bolje. Na svu sreću, nemam problema sa mučninama, ali manje sam aktivna nego pre i više vremena provodim kod kuće jer mi se sada mnogo ranije prispava, pa ne izlazim kao nekada. Pre uopšte nisam imala apetit, a sada mnogo više jedem, tako da sam se ugojila osam kilograma, mada se to mnogo ne primećuje. Priznajem da je Vlada postao pažljiviji prema meni, ali očekujem da će biti još bolji posle Nove godine. (Smeh) Ne tražim da mi donosi teglu sa krastavcima u dva sata ujutro jer tada uveliko spavam, tako da često u šali kažem kako je i za njega ovo veoma laka trudnoća – zadovoljno priča zgodna manekenka koja priznaje da je najpre priželjkivala devojčicu.

- Iako sam veoma želela devojčicu, nimalo se nisam razočarala kada sam saznala da nosim dečaka, a Vlada je u to bio siguran od samog starta i uopšte nije računao na drugu opciju. (Smeh) Nismo odlučili koje ime ćemo dati našem sinu, ali u svakom slučaju biće srpsko ili rusko. Još je rano za prognoze da li će biti fudbaler – šali se Bojana, dok Vladimir otkriva da li će ići zajedno sa suprugom u operacionu salu.

- Priznajem da sam očekivao dečaka i presrećan sam zbog toga što će naše prvo dete biti sin. Spreman sam za ulogu roditelja jer smo oboje želeli da zasnujemo porodicu i uživamo u tome što nam se ta želja ostvarila. Ipak, mislim da nisam u stanju da prisustvujem Bojaninom porođaju. Verujem da je to lep osećaj, ali isto tako i neprijatan, pa bih voleo da ga izbegnem – iskren je golman, a njegova izabranica ističe da je vest o prinovi istinski usrećila njene roditelje.

- Ja sam sebi sada užasno ružna i mi trudnice generalno nismo lepe, a pogotovo ne mislim da smo seksepilne. Prva dva meseca bila sam potpuno zbunjena, a sada kada mi je već i stomak porastao, spremna sam za ulogu majke i jedva čekam da se porodim. Veoma sam nestrpljiva da se to desi i ne osećam strah. Sigurno je da boli, ali neće valjda trajati pet dana. Ne znam da li ću tako misliti i kada se porođaj stvarno približi, ali sada sam opuštena i želim da se to desi prirodnim putem, ukoliko ne bude razloga za carski rez. Predviđeni termin za porođaj je 2. maj, pa se za sada ne opterećujem time kako ću skinuti kilograme. Jedino mnogo vodim računa da mi ne ispuca koža jer znam da kasnije to ne može da se vrati u prethodno stanje. Još ništa nisam kupila za bebu, ali već polako gledam stvarčice i uživam u tome, a u šoping ću krenuti od marta. Moji roditelji, Vladimirova mama Kosa i brat presrećni su zbog nas jer su jedva čekali da ostanem trudna, pošto se u našim porodicama dete rodilo pre deset godina. Mi smo hteli da uživamo u braku, tako da je trudnoća došla u pravom trenutku. Ali, sigurna sam da ćemo uslišiti želju i Vladinoj mami koja je priželjkivala devojčicu jer ćemo sigurno imati još jedno dete – završava Bojana.

Jelena Kulović

makonda-tracker