živa legenda

Pravio je jagnjetinu Tomu Kruzu i Šerliz Teron: 5 stvari koje siguno niste znali o Radetu Šerbedžiji (FOTO)

0

Proslavljeni glumac danas puni 72 godine. 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Rade Šerbedžija osvojio je publiku svojim harizmatičnim ulogama, fenomenalnim performansom, ali i savršenom dikcijom, te su i njegovi koncerti uvek dobro praćeni. Rade Šerbedžija je rođen u Lici 27. jula davne 1946. godine. Kao jednu od živih legendi, poznatog glumca prate razne pozorišne i privatne anegdote koje se već godinama prepričavaju. Ipak, malo ko zna ovih 5 stvari:

 

1. Želeo je da studira književnost

 

Kako je u nekoliko navrata istakao, gluma nikada nije bila primarni poziv Radeta Šerbedžije. Naime, njegova strast od detinjstva bilo je pesništvo, te je Rade želeo da studira književnost. Zbog burne veze sa jednom devojkom otišao je u Zagreb gde mu se dogodila jedna sasvim drugačija ljubav - ona prema glumi.

 

 

2. Pravio je jagnjetinu svetskim zvezdama

 

Kako je ostvario i veoma zavidnu internacionalnu karijeru, Rade Šerbedžija je imao prilike da upozna i mnoge poznate glumce kojima je u svom losanđelskom domu pripremao domaće specijalitete.

Ako baš moram da govorim o imenima, moji poznanici su Tom Kruz i Šarliz Teron, za koje sam pekao jagnjetinu, ali pravi prijatelji su negde drugde.", rekao je Rade jednom prilikom.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

makonda-tracker