Opra Vinfri: Htela sam da izvršim samoubistvo

0
Gostujući i emisiji američkog CNN-a, kraljica talk show programa Opra Vinfri otvoreno je govorila o vremenu kada je htela da digne ruku na sebe, o svom odnosu prema ljubavi i braku, ali i kome namerava da ostavi novac kada je jednog ne bude
foto: BANG
foto: BANG

Slavni televizijski magnat Opra Vinfri otvoreno je pričala o silovanju koje je trpela od svoje devete godine i usled kojeg je, kada joj je bilo svega četrnaest godina, ostala u drugom stanju. U vreme kada je tek postala tinejdžerka, buduću svetski slavnu voditeljku poslali su da živi kod oca, savetnika gradskog veća u Nešvilu. Vernon Vinfri odmah je na početku, ne znajući da je mlada Opra kod njega stigla trudna, pred svoju mezimicu postavio veoma stroga moralna načela i pravila ponašanja.

- Rekao mi je da bi radije video svoju ćerku kako pluta u reci Kumberland nego da porodici donese sramotu rodivši nezakonito dete. Dok mi je on to govorio, ja sam znajući već da sam u drugom stanju, jedini izlaz videla u samoubistvu – ispričala je Opra koja ipak nije digla ruku na sebe, ali je pokušala nekolicinom očajničkih poteza da zatraži pomoć.

Kako bi prekinula neželjenu trudnoću, tada četrnaestogodišnja devojčica probala je svašta, pa je pila je čak i deterdžent za sudove. Međutim, kao pravi borac, Opra je spontani pobačaj nakon kojeg je izgubila bebu shvatila kao šansu za novi početak.

- Kada je beba umrla, znala sam da mi je život dao drugu šansu – otkrila je jedna od najbogatijih žena sveta koja se proslavila svojom autorskom emisijom The Oprah Winfrey Show, a od ove godine vlasnik je i svoje sopstvene televizijske mreže OWN.

Iako ranije nije htela mnogo da priča o ljubavi sa Stedmenom Grejemom, sa kojim se viđa još od 1986. godine i sa kojim se 1992. čak zamalo našla pred oltarom, otkrila je da je njen partner uvek spreman da stane uz nju.

- Razlog za to što je ova veza uspešna na duže staze krije se u tome što smo je oboje definisali kao nimalo tradicionalan odnos dve pojedinačne ličnosti. Ništa u našoj vezi nije tradicionalno. Ja sam drugačiji tip žene i prilično sam sigurna u to da sam odlučila da se venčam, ne bih opstala u braku. Jednostavno nisam od onih što se udaju – rekla je pedesetšestogodišnja TV zvezda i dodala da joj je dva puta u životu bilo slomljeno srce.

Voditelj CNN-a Pirs Morgan želeo je da sazna i šta je Opra odlučila da uradi nakon smrti sa pozamašnom sumom novca koju je zaradila tokom svoje plodonosne karijere.

- Pošto ja nemam decu, kada budem otišla na onaj svet, sve što imam otići će u dobrotvorne svrhe. Verujem da je to ono što svako treba da uradi. Sve se vraća, sve se plaća, a meni je zaista dato mnogo – otkrila je ova žena, koja inače važi za jednog od najvećih filantropa među poznatim svetskim bogatašima.

makonda-tracker