drugačiji čovek

Stari Novak više nije sa vama, on je iza nas: Šta je TITULA na Vimbldonu značila Novaku Đokoviću?

0

Ovo je bila četvrta titula na Vimbldonu za njega i trinaesti grend slem trofej. Međutim, ova pobeda Novaku Đokoviću ostaće u pamćenju kao jedna od najlepših porodičnih uspomena.

novak đoković
novak đokovićfoto: Profimedia

Posle skoro godinu i po dana uspona i padova, poraza, povreda i neizvesnosti, Novak Đoković vratio se u svetski vrh belog sporta - u top 10 igrača na ATP listi.

Ova pobeda na Vimbldonu za Đokovića ima mnogo veći značaj od puke statistike. Prvi put se u njegovoj loži našao njegov trogodišnji sin, Stefan, koji je bio u pratnji majke, Jelene Đoković.

jelena i stefan đoković
jelena i stefan đokovićfoto: Profimedia

Novak je, po završenom meču, u kratkom razgovoru sa reporterom Vimbldona rekao da je ovo prvi put da mu sin prisustvuje meču:

Ovo je zaista poseban trenutak. Prvi put u mom životu neko mi iz lože dovikuje: "Tata, tata". Volim te, sine, najviše na svetu."

Novak je dodao da je za njega ovo bio jedan veoma emotivan trenutak za njega jer mu sin daje posebnu motivaciju.

Kasnije je objasnio da mu ova pobeda mnogo znači, posebno nakon dugog niza poraza u prethodnoj godini. Ne voli, priznaje, da ga porede iz sezone u sezonu jer je svaka drugačija. Za sebe kaže da je sada drugačiji čovek i teniser u odnosu na prethodnu godinu. Ponosni je otac dvoje dece i suprug.

novak i jelena đoković
novak i jelena đokovićfoto: Profimedia

Novak i Jelena obeležili su pre samo nedelju dana četiri godine braka.

makonda-tracker