Areta Frenklin: Želim da me glumi Hale Beri

0
Kraljica soul zvuka Areta Frenklin počela je da razmatra koja bi glumica bili savršena da dočara njen karakter u filmskoj verziji njene autobiografije koja je jedan od bestselera svog žanra od 1999. godine
foto: BANG
foto: BANG

Mesec dana nakon operacije tumora pankreasa, šezdesetosmogodišnja diva Areta Frenklin tvrdi da se oseća veoma dobro, iako će provesti barem još dve nedelje na kućnom lečenju dok se ne oporavi u toj meri da može da izađe u javnost.

- Moje zdravlje je odlično. Međutim, moraću još koju nedelju da odležim pre nego što me puste da izađem napolje. Super se osećam. Lekari su mi rekli da mogu da radim šta god mi padne na pamet. Naravno, to naravno ne podrazumeva da mogu da održavam koncerte, ali mogu da se bavim sitnim kućnim poslovima. Sjajno je to što ponovo mogu da sedim. Gledam da obavim po koji poslovni razgovor, ali pazim na to da se ne naprežem previše – ispričala je Areta koja je zbog svog zdravstvenog stanja bila primorana da otkaže sve nastupe zakazane za planiranu turneju.

Međutim, legendarnoj pevačici ne uspeva da sedi baš potpuno mirno, pošto je poslala zvanično saopštenje u kojem navodi da će naredne nedelje krenuti da razmatra do sada pristigle scenarije za ekranizaciju njene autobiografije Aretha: From These Roots, a otkrila je i to koje glumce bi ona odabrala da se pojave u filmu. Na prvom mestu imenovana je oskarovka Hale Beri, koja bi trebalo da glumi samu pevačicu u periodu kada je započinjala svoju karijeru i tek utirala put do zvezda. Ulogu svog oca prečasnog S.L. Frenklina, Areta je dodelila još jednom dobitniku nagrade Američke filmske akademije, Denzelu Vošingtonu, dok bi njenog kolegu iz rodnog Detroita, takođe legendu soula, Smokija Robinsona, trebalo da igra talentovani glumac i muzičar Terens Hauard.

makonda-tracker