Lejdi Gaga na putu da zaradi stomilioniti dolar

5
Prema predviđanjima magazina Forbs, svetska pop ikona Lejdi Gaga bi već tokom leta trebalo da se nađe na samom vrhu liste najplaćenijih izvođača u 2011. godini
foto: BANG
foto: BANG

Kako prenose Forbsovi stručnjaci, dvadesetčetvorogodišnja Stefani Džermanota, koja nastupa pod scenskim imenom Lejdi Gaga, protekle godine inkasirala je čitavih 64 miliona američkih dolara. Finansijski umovi izračunali su da zvezda po jednom nastupu zaradi neverovatnih dva miliona dolara bruto prihoda, a prema rasporedu aktuelne turneje pevačica već ima zakazan četrdeset i jedan koncert.

Ukoliko se pretpostavi da će njen naredni album Born This Way, koji će svetlo dana ugledati u junu, postići jednak uspeh kao i dva prethodnika, ali uzmu i u obzir sporazumi o saradnji sa kompanijama kao što su VirginMobile i Polaroid, nije teško proceniti da će ukupan prihod ove pevačice već sredinom 2011. godine dostići sumu od vrtoglavih 100 miliona dolara.

Inače, na pedeset i trećoj ceremoniji dodele Gremi nagrada, Lejdi Gaga koja je za ovo najznačajnije američko priznanje u oblasti muzike nominovana u šest kategorija, imaće svoj performans tokom kojeg bi trebalo da po prvi put uživo izvede svoj najnoviji singl za pesmu Born This Way.

Kako je najavljeno, osim kontroverzne umetnice na ovoj svečanosti nastupiće i imena kao što su Eminem, Si Lo Grin, Keti Peri, Miranda Lamber i sastav koji će domaća publika imati priliku da vidi na ovogodišnjem Exit festivalu, bend Arcade Fire.

makonda-tracker