Humanitarna projekcija filma Montevideo, Bog te video

0
U subotu 15. januara u 15 časova za decu iz domova bez roditeljskog staranja, Prihvatilišta i mališanima romske nacionalnosti biće održana besplatna projekcija filma Montevideo, Bog te video u velikoj sali Doma Sindikata

Na inicijativu sportskog novinara Darka Nikolića, koji je u beogradskim domovima držao deci predavanja iz informatike, producenti filma, firma Intermedia Network, u saradnji sa Upravom Doma Sindikata su sa velikim zadovoljstvom prihvatili ovu ideju.

Priliku da gledaju ovo filmsko ostvarenje imaće deca iz sledećih beogradskih domova bez roditeljskog starenja: Moša Pijade, Drinka Pavlović, Jovan Jovanović Zmaj i Dom za srednjoškolsku i studentsku omladinu. Njima će se pridružiti i deca sa smetnjama u razvoju i volonteri iz Inicijativa za inkluziju VelikiMali iz Pančeva. Projekciji će prisustvovati i deca iz Prihvatilišta, kao i mališani romske nacionalnosti koji su raseljeni sa prostora oko mosta Gazele u pet opštinskih centara.

Po završenoj projekciji, deci će se pokloniti glumci koji tumače glavne uloge u filmu i ostatak vremena provesti u druženju sa njima.

U sklopu humanitarnih aktivnosti planirano je da se tokom narednih dana organizuje besplatna projekcija filma u Domu za stara lica na Bežanijskoj Kosi.

makonda-tracker