jedna je majka

Na koji način PRINCEZA DAJANA pomaže princu Vilijamu i Kejt Midlton da podižu SVOJU DECU?

0

Uprkos nedostatku majke, princ Vilijam svakodnevno pokazuje da je ona ipak prisutna u njegovom životu, ali i u životu njegove dece.

Vilijam i kejt
Vilijam i kejtfoto: profimedia

Na pitanje kakva bi baka bila princeza, princ Vilijam je dao iznenađujuć odgovor.

 

Bila bi noćna mora za unuke", rekao je 2017. godine za HBO dokumentarac o princezi Dajani. "Mnogo bi se mešala i ne bi ih ostavljala na miru."

princeza dajana
princeza dajanafoto: Profimedia

Njen stil svakako je ostavio posledice na njenog starijeg naslednika. Kada je 1982. rodila Vilijama, njeno roditeljstvo smatralo se revolucionarnim. Čak je i kraljica Elizabeta svojoj deci dozvolila da nose farmerke i jedu MekDonalds hamburgere.

 

Princ Vilijam priznao je da unutar njihove porodice, oni su normalni i obični, a da on svoju decu voli kao što i ostali očevi vole.

 

Princ vilijam sa porodicom
Princ vilijam sa porodicomfoto: Profimedia

U svetu je poznat kao "Middletonization" ("Midltonizacija"), o ovom terminu mnogo se govori kada je reč o odgajanju dece bez profesionalne pomoći, a koje pripisuju Kejt Midlton.

 

Princeza Dajana je zapravo bila ta koja je govorila da ona želi da svojoj deci obezbedi sigurnost, da ih grli i da uveče ide u krevet sa njima. Ona nije mogla da se nauživa svoje dece. Kada je išla po svetu, insistirala je da povede i devetomesečnog Vilijama.

 

Vilijam i Kejt takođe su svog sina Džordža, koji je imao svega osam meseci, vodili sa sobom prilikom poseta Nemačkoj i Poljskoj. Kejt je objašnjavala da je to zato što je nemiran, pa bi trčao svuda po palati.

 

princeza dajana sa sinovima
princeza dajana sa sinovimafoto: Profimedia

Princeza Dajana je bila ta koja je insistirala da se deca izvedu van zidina palate. Želela je da njeni sinovi dožive sve ono što doživljaju i ostala deca - da idu u bioskop, zabavne parkove ili MekDonalds. Upoznala ih je sa dobrotvornim radom, kojim se i Vilijam i Hari danas bave. Sedmogodišnjeg Vilijama vodila je čak i u centar za nezbrinute.

 

Vilijam je nekoliko puta u javnosti govorio da mu je jako žao što njegova majka neće biti tu da gleda odrastanje njegove dece, ali je on svakako našao način da joj još jednom oda počast.

 

 

makonda-tracker