Milica Jelić i Oliver Katić spasavaju novogodišnje jelke

0
Internacionalna manifestacija Spasimo novogodišnje jelke održaće se u subotu 15. januara u 15 časova u Bulevaru Nikole Tesle, preko puta Palate Srbije, a otvoriće je Leontina Pat i hor Čarolija sa posebnom kompozicijom Spasimo jelke, miss Srbije Milica Jelić i
foto: Story arhiva
foto: Story arhiva

Partneri i promoteri ove akcije su MENSA Srbije (predsednik Uroš Petrović i osnivač Ranko Rajović), Olimpijski komitet (Božana Ostojić, svetski šampion u ronjenju), Kabinet NJKV Kneza Aleksandra Pavlova Karađorđevića (šef kabineta Srđan Stanišić), Šumarski fakultet (prof dr Ratko Ristić), Miss YU Co i Rotarakt klubovi Evrope.

Prvu jelku će u ime Skupštine grada zasaditi Aleksandar Antić, a pridružiće mu se mnogobrojne ličnosti iz javnog i kulturnog života Srbije.

Projekat Spasimo novogodišnje jelke je pokrenut pre četiri godine baš u Beogradu, a reč je o akciji sa sloganom: Deco, vaspitavajte svoje roditelje!, kojom se pozivaju deca da kupuju isključivo jelke sa korenom, da ih čuvaju, kite i zalivaju na poseban način, a onda da ih posle novogodišnjih praznika donesu i zajedno uz poseban program i koncert, sade.

Zahvaljujuci ovoj ideji , umesto bačenih jelki , nastala su tri nova parka i do sada je spašeno 1200 jelki.

Ove godine akciji će se pridružiti 500 prijatelja iz Evrope iz 37 država koji će zajedno sa svojim ambasadorima i ostalim učesnicima posaditi jelke. Poklon spasiocima jelki biće grafika čuvenog akademskog slikara Damjana Đakova.

makonda-tracker