herojski

Godinama je trpeo bolove, a posle TEŠKE OPERACIJE Nenad Zimonjić kaže: BORBA MI TEK PREDSTOJI

0

Teniski as i selektor naše Dejvis kup reprezentacije oporavlja se nakon ugradnje veštačkih kukova, a najveću podršku pruža mu supruga Mina.

Nenad Zimonjić oporavlja se nakon operacije
Nenad Zimonjić oporavlja se nakon operacijefoto: Marina Lopičić

Zbog nesnosnih bolova koje je dugo trpe, poznati teniser Nenad Zimonjić morai je da se podvrgne operaciji ugradnje veštačkih kukova. Operisan je na jednoj klinici u Garmiš-Partenkirhenu, a sada ga očekuje dugotrajan oporavak.

 

Teniski as je bolove trpeo više od deset godina, ali nije odustajao od sporta.

Doktori su mi još 2009. predlagali da odem na intervenciju. Kada sam na Vimbldonu te godine uradio magnetnu rezonancu, znao sam da će to jednog dana morati da se dogodi. To je stvar genetike. Moj otac je takođe operisao oba kukua, doduše u zrelijem životnom dobu nego ja", ispričao je Zimonjić za magazin Gloria.

Godinama je trpeo teške bolove
Godinama je trpeo teške bolovefoto: Fonet

Posoperativni tok će trajati najmanje osam nedelja u centru Eden Reha u Donauštaufu. Rehabilitacija je dug proces, pa će teniser tek nakon što mu rana zaraste, a akosti se sastave s protezom, moći da počne s fizičkim aktivnostima.

Daću sve od sebe da se oporavim i probam da se vratim profesionalnim treninzima. To je nešto što do sada niko nije uradio u tenisu. Možda ću tako i drugima da olakšam donošenje odluke, bivšim sportistima i ljudima koji imaju slične probleme sa kukovima", kaže najbolji dubl igrač na svetu.

Odluku da se podvrgne operaciji Nenad je doneo nakon godina trpljenja teških bolova.

 

Spreman za nove izazove
Spreman za nove izazovefoto: Fonet

Osećao sam bolove i tokom spavanja, sedenja, šetanja. Doktorima je bilo neverovatno što sam, uprkos svemu, igrao tako dugo... Niko ne može da shvati kako sam uspeo, ali jesam. Sad idem dalje, borba mi tek predstoji, a put će biti dug. Imam jako motivaciju i želju da se maksimalno pripremim za povratak na teren. Voleo bih da svojim primerom inspirišem mnoge ljude širom sveta," kaže Zimonjić za magazin Gloria.

 

makonda-tracker