Poznate dame u borbi za ljudska prava

0
U sredu 12. januara u Kulturnom centru Grad od 18:30 do 20:00 časova biće promovisano štampano, online i video izdanje publikacije Dnevnik u kome poznate žene sa srpske javne scene govore o svom društveno-političkom angažmanu
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Sagovornice Dnevnika su žene poznate širokoj javnosti: Biljana Cincarević, Mirjana Karanović, Vesna Pešić, Duca Marković, Aleksandra Janković, Milica Tomić, Tanja Ostojić, ali i brojne druge žene koje odgovorno deluju u okviru svojih profesija, kao što su Slađana Novaković, urednica izdavačke kuće Rende, Biljana Stojković, profesorka na Biološkom fakuletu ili novinarka lista Vreme Tamara Skrozza. Kroz svoje intimne priče one objašnjavaju šta ih motiviše da budu društveno i politički angažovane, da podržavaju manjinske grupe i ljudska prava. Kako one vide Srbiju danas, da li su i na kom nivou promene moguće, šta one očekuju kao rezultat svog angažmana, neka su od pitanja na koje Dnevnik traži odgovore.

Projekat Dnevnik realizovan je tokom 2009. i 2010. godine, a nastao je kao rezultat saradnje Queeria centra sa velikim brojem poznatih ličnosti iz javnog života Srbije. Nakon višegodišnjeg iskustva, naše statistike pokazuju da su žene - od umetnica preko univerzitetskih profesorki do političarki - ne samo brojnije, već i spremnije i hrabrije da stanu u odbranu ljudskih prava.

Više informacija na sajtu: www.qcdnevnik.wordpress.com

makonda-tracker