Hrabra dama

PRVI put govori o svojoj BOLESTI: UNUKA kraljice Elizabete vodi BITKU za ZDRAVLJE

0

Princeza Juždin odlučila je da podeli sa javnošću najteže trenutke u svom životu i na svom Instagram profilu otkrila je sa kojom bolešću vodi borbu već godinama.

Princeza Juždin
Princeza Juždin foto: Reuters

Povodom dana posvećenog obolelima od skolioze, princeza Judžin je sa svetom podelila i svoje privatne rendgenske snimke koji jasno otkrivaju da se među istima nalazi i ona, piše stil.kurir.rs.

 

Skolioza je iskrivljenje kičme s prisutnom rotacijom i torzijom pršljenova.

 

Hirurškom intervencijom princezi Judžin su duž vrata i kičme lekari ugradili metalne šipke, kojom se osigurava unutrašnja podrška kojom se ispravlja zakrivljenost, što je vidljivo na priloženom rendgenskom snimku.

 

Danas je Međunarodni dan posvećen obolelima od skolioze, a ja s ponosom s vama mogu da podelim po prvi put svoje rendgenske snimke. Isto tako želim da odam priznanje neverovatnom timu Nacionalne kraljevske ortopedske bolnice, koji neumorno rade, spasavaju živote i pomažu ljudima da žive normalno. Pomogli su i meni, zato sam ponosna što sam postala njihov pokrovitelj", stoji u objavi ispod fotografije koju je podelila princeza Juždin.

Princeza Juždin
Princeza Juždinfoto: promo

Inače, princeza Judžin je ćerka drugog kraljičinog sina, princa Endrjua i Sare Ferguson i na jesen se udaje za verenika Džeka Bruksbenka.

 

 

makonda-tracker