ADRENALIN I LJUBAV

Uspešna VANTELESNA OPLODNJA donela im je mnogo radosti: Dušan i Andrijana Borković postaće roditelji

1

Najbolji srpski automobilista Dušan Boirković i njegova supruga Andrijana očekuju svoju prvu bebu koja je začeta vantelesnom oplodnjom.

dušan borković sa suprugom andrijanom
dušan borković sa suprugom andrijanomfoto: Privatna Arhiva

Najbolji srpski automobilista Dušan Boirković  i njegova supruga Andrijana očekuju svoju prvu bebu koja je začeta vantelesnom oplodnjom. 

 

Na koji nalin ste saznali da ćete uskoro postati roditelji?

 

Supruga je uradila test i zajedno smo sačekali rezulta, Kada smo videli da je pozitivan, nisam znao šta će pre - da grlim suprugu , ljubim je, trčim, vičem ili plačem od sreće. Svi roditelji znaju o čemu govorim. 

 

foto: Privatna Arhiva

Beba je začeta procesom vantelesne oplodnje. Kako bi ste vi opisali to iskustvo?

 

Andrijana: Suprug i ja smo prošli kroz proces vantelesne oplodnje i imali smo tu sreću da sam ostala u drugom stanju iz prvog pokušaja. Sada kada sam sve bliža momentu ostvarivanja uloge mame, pitam se zašto se na taj korak nismo odlučili ranije. Sve je više parova koji se suočavaju sa istim problemom, i mislim da im svaka podrška, uključujući i ovakvu kroz iznošenje našeg iskustva u javnost, mnogo znači. 

 

Dušan: Poručio bih svim muževima da budu najveća podrška svojim suprugama u ovom procesu. Ipak su one naši zmajevi. 

 

Dušane da li ste spremni za ulogu tate?

 

Na svaki pregled idemo zajedno. NI za šta na svetu ne bih propustio da vidim svaki bebin napredak. Ceo oaj proces razvoja naše bebice me fascinira i jedva lekam da se rodi. Trudim se da što više naučim o svemu što nas čeka i da budem pripremljen koliko god je to moguće. 

 

Znate li pole bebe?

 

Možda zvuči kao stereotip , ali najiskrenije, meni i mojoj supruzi uopšte nije važan pol. Dugo smo čekali na ovaj momenat i jedino što nam je bitno jeste da sa bebom bude sve u najboljem redu. 

 

 

 

makonda-tracker