Leontina Pat: Zvezda Muzičkog tobogana

Pevačica i kompozitor Leontina Pat detinjstvo pamti po neradim odlascima u vrtić gde je stekla prijateljicu za ceo život, ali i po svom prvom televizijskom nastupu
0
1 / 2 Foto: Privatna Arhiva

Poznata kompozitorka, tekstopisac i pevačica Leontina Pat obožavala je da jede krompiriće spremljene na razne načine, ali je iz parizera vadila crne tačkice bibera.

- Odbijala sam da jedem ako osetim miris peršuna, pokrivala uši kada bih čula da radi centrifuga na veš-mašini, molila se pred spavanje na koje me pratio plišani meda i navlačila majicu preko nosa ukoliko bi neko u blizini pušio cigarete.

Detinjstvo pamti po slikama preseljenja koje se odigralo kada je bila trogodišnja devojčica, ali i po tome što nije volela da ide u vrtić.

- Kada smo se selili, ležala sam kao egipatska kraljica u krevetu koji su radnici nosili na treći sprat u zgradi bez lifta. Nisam volela vrtić, ali sam sa Tanjom Stojković, najboljom prijateljicom iz zabavišta, i danas veoma bliska. U školi sam bila poznata po muzičkom isticanju - nastupala sam na Muzičkom toboganu i svi su me gledali na televiziji.

 

Bejbi karton:

 

Mesto i datum rođenja: Požarevac, petak 13. 11. 1970.

Težina i dužina na rođenju: Mislim da su u pitanju sasvim prosečne jedinice mere

Prva izgovorena reč i sa koliko meseci: Ne sećam se

Omiljena bajka: Vuk i sedam jarića

Omiljeni crtani film: Tom i Džeri

 

Tekst je objavljen u 133. broju magazina Story osmog aprila 2008. godine.

 

makonda-tracker