Ivana Peters: Bila sam kovrdžava kao crnče

Pevačica grupe Negativ Ivana Peters sakupljala je sličice za album Sara Kej i radovala se viršlama i senfu tokom dugih šetnji sa bakom
0
1 / 3 Foto: Privatna Arhiva

Rok zvezda i pevačica grupe Negativ Ivana Peters odrasla je kod popularne Fontane na Novom Beogradu, a od ranog detinjstva bila je vezana za baku Saru, po kojoj je dala ime svojoj ćerkici.

- Detinjstvo pamtim po šetnjama i viršlama sa senfom, nadomak Fontane, na koje me je stalno vodila baka. Zahvaljujući njenoj brizi nije bilo potrebe ni da idem u vrtić , ali sam zato odlazila u francusko zabavište i učila jezike. Školske dane pamtim po tome što je bilo mnogo Ivana u razredu, kao i po jednom Nikoli, koji je prvi dan u školu došao u odelu sa kravatom – kroz smeh priča šarmantna Ivana, koja je paralelno pohađala i časove klavira.

Nije bila ljubomorna kada su na svet došli njen mlađi brat Vukašin i sestra Nevena, već se prema njima postavila kao prava odrasla devojčica. Kada je imala godinu dana, kosica joj je bila izrazito kovrdžava, pa u šali kaže da je ličila na crnče, a danas istu frizuru ima njena mezimica Sara, koja je ipak ješnija nego što je bila njena mama.

- Kada sam bila mala, nisam htela ništa da jedem. Bila sam sitnija građom nego što je sada moja jednoipogodišnja devojčica. Sećam se da su mi prasetinu pasirali u mleko da bih je jela, a znala sam po čitav dan da konzumiram samo kiki bombone. Prvi javni nastup imala sam na Trećem kanalu u emisiji Srce moje škole, a kasnije i na programu Studija B, gde sam sa bendom Who Is The Best izvodila  našu numeru Baby Don’t You Say No, Say Maybe – priseća se dama kojoj je omiljena preokupacija u detinjstvu bila sakupljanje sličica za album Sara Kej.

 

Bejbi karton:

 

Mesto i datum rođenja: 22.8.1974. u Beogradu

Težina i dužina na rođenju: 2,600 kg, 49 cm

Prva izgovorena reč i sa koliko meseci: Makooo ( majko), sa osam meseci.

Omiljena bajka: Crvenkapa

Omiljeni crtani film: Tom i Džeri

 

Tekst je objavljen u 133. broju magazina Story osmog aprila 2008. godine.

 

 

makonda-tracker