strah i trepet

ZLOSTAVLJAO je svoju decu PSIHIČKI i FIZIČKI: Nakon njegove smrti isplivali JEZIVI DETALJI (FOTO)

0

Muzički menadžer Džo Džekson napravio je pop zvezde od svoje dece, a na samrti im nije dao da mu priđu.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Juče je preminuo u 89. godini od raka pankreasa.

 

Njegov životni san bio je da bude poznati bokser, ali nakon rođenja ćerke Rebi morao je da odustane od toga i da krene da radi kako bi finansirao porodicu. Kada je njegov sin Tito uzeo gitaru u ruke i počeo da svira, ugledao je priliku da kroz decu ostvari toliko željenu slavu.

 

Nismo smeli da imamo prijatelje, nakon škole dolazili smo kući i vežbali. Ako bih pogrešio, uhvatio bi me i svom snagom bacio o zid, majka je mislila da će me ubiti", rekao je svojevremeno Majkl Džekson kada se prisećao početaka "Jackson 5".

foto: Profimedia

Četvoro njegove braće i sestara i Majkl, u startu nisu bili osuđeni na normalno detinjstvo. Umesto brižnog oca, imali su "čudovišnog" menadžera koji ih je trenirao sa električnim kablom u ruci.

 

Drago mi je što sam bio tako strog, jer da nisam, nikada ništa ne bi bilo od njih. Pa, pogledajte kakve sam zvezde napravio", priznao je Džo u jednom intervjuu.

 

Njegov način odgajanja je ostavio tragične posledice na sinove, a na Majkla koji je tada imao tek 14 godina, najviše. Zvao ga je "nosonja" jer je Majkl imao veći nos od svoje braće. To ga je doživotno obeležilo i imao je toliko operacija nosa da je na kraju morao da nosi "nosnu" protezu.

 

"Izgubio sam samopouzdanje, a u javnosti sam pokrivao nos rukom jer mi je rekao da me se zbog nosa srami", izjavio je Majkl Prema svojim kćerima Džo je bio nešto blaži, ali jedna od njih nije bila pošteđena zlostavljanja oca menadžera. La Toja Džekson (62) je u svom memoaru 1991. godine iznela istinu o njegovom odnosu sa njenom starijom sestrom Rebi (68).

 

On je moju sestru seksualno zlostavljao i dirao, samo ona to nikada neće priznati", rekla je La Toja nakon što je njena porodica demantovala njene izjave o Džoi i porodici.

 

Džo je svoju suprugu Katerinu Džekson (88) varao 25 godina sa svojom sekretaricom.

 

 

makonda-tracker