Jelena Janković: Nesuđena pijanistkinja

0
Teniserka Jelena Janković bila je prava mamina mezimica koja je odlično svirala klavir, ali je za svoj životni poziv odabrala beli sport
Foto: Story arhiva
Foto: Story arhiva

Jedna od najboljih svetskih teniserki, Jelena Janković, kao jedino žensko dete u porodici uvek je bila okružena neizmernom ljubavlju roditelja i braće, starijeg Marka i mlađeg Stefana.

- Kada se rodio Marko, mama Snežana je žarko želela da dobije devojčicu kojoj bi mogla da oblači haljinice, pa je bila presrećna kada sam ja došla na svet. Pošto je u to vreme kreirala odeću, uvek sam se lepo odevala, a i danas volimo da zajedno idemo u šoping -  kaže uspešna teniserka.

- Sa Stefanom sam kod kuće pravila teniski teren, a umesto reketa koristili smo knjige. Tenisom sam profesionalno počela da se bavim tek sa devet godina, što je prilično kasno – priseća se Jelena.

Ova atraktivna crnka je pre toga učila da svira klavir i u tome bila uspešna. Kada je trebalo da izabere zanimanje, ipak je odlučila da napusti muziku.

- Mama je smatrala kako je bolje da se bavim različitim vanškolskim aktivnostima nego da slobodno vreme provodim na ulici. Beli sport sam brzo zavolela, a pošto sam pokazala i veliki talenat, odlučila sam da to bude moja profesija – govori Jankovićeva.   

 

Bejbi karton:

 

Mesto i datum rođenja: 28.2.1985. u Beogradu

Težina i dužina na rođenju: 4,200 kg, 58 cm

Prva izgovorena reč i sa koliko meseci: Mama, sa 6 meseci

Omiljena bajka: Pepeljuga

Omiljeni crtani film: Tom i Džeri

 

Tekst je objavljen u 133. broju magazina Story osmog aprila 2008. godine.

 

makonda-tracker